Home > #Hoofdnieuws > WK Rallycross begint aan tweede seizoenshelft

WK Rallycross begint aan tweede seizoenshelft

Na een korte zomerpauze begint het WK Rallycross volgend weekend, op 4 en 5 augustus, aan de tweede helft van het seizoen in het Canadese Trois Rivières. Naast het wereldkampioenschap is er ook de klasse RX2 met onze landgenoot Guillaume De Ridder èn staat het Amerikaanse rallycross (ARX) op de agenda.

Geen verrassende namen in het WK en RX2 waar het de permanent ingeschreven rijders zijn die de dienst zullen uitmaken. Bij de WK-rijders zijn uiteraard alle ogen gericht op regerend kampioen Johan Kristoffersson die met zijn VW Polo ook dit jaar weer enorm sterk presteert. Hamvraag is wie de Zweed van een nieuwe overwinning kan houden. Uiteraard kijken we dan eerst naar zijn teamgenoot bij Volkswagen, Petter Solberg. Ook de Peugeots van Sébastien Loeb en Timmy Hansen zijn nooit veraf, net als de Audi’s van Mattias Ekström en Andreas Bakkerud.

Voor België is het vooral uitkijken naar de prestatie van Guillaume De Ridder in RX2. Na pech in de aanvangsfase van het seizoen wist De Ridder de manches in Noorwegen en Zweden achter zijn naam te schrijven waardoor de strijd om de titel weer helemaal open ligt. Op dit ogenblik heeft onze landgenoot nog een achterstand van 6 punten op zijn OMSE-teamgenoot Oliver Eriksson.

Naast het WK en RX2 is er ook de derde wedstrijd voor Americas Rallycross. Americas Rallycross telt twee klassen, de Supercars (ARX) en de RX2’s (ARX2). In ARX2 staan de tweede en derde wedstrijd op het programma. In Americas Rallycross zien we met de Canadese ex F1-rijder Jacques Villeneuve een opvallende naam aan de start verschijnen. Die zal voor de gelegenheid een Subaru besturen en verder is er ook nog Ken Block. Die laatste verscheen half juli ook al in Texas aan de start in het kader van de tweede wedstrijd in ARX, waar hij tweede werd met de Ford Focus MK3 waarmee hij ook actief was in WRX.

Zaterdag wordt er getraind vanaf 9u15 lokale tijd en zondag zijn er warm-ups vanaf 8u lokale tijd.

(foto FIAWorldRallycross.com )

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium