Home > #Hoofdnieuws > Otzer, Maris en Lambers het snelst door het stof

Otzer, Maris en Lambers het snelst door het stof

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

In Maasmechelen werd zondag de vierde wedstrijd verreden waar punten te rapen vielen voor het Belgisch kampioenschap rallycross. Na Mettet, Valkenswaard (Nederland) en Buxtehude (Duitsland) was het lange wachten voor het Duivelsbergcircuit eindelijk voorbij. De wedstrijd in maart telde immers enkel mee voor de rangschikking in de BelNed-cup. 

Het publiek kreeg onder zomerse temperaturen heel wat spektakel te zien in de diverse klassen met als afsluiter enkele zinderende finales.

De finale in Super1600 was daar onder meer een mooi voorbeeld van. Hier werd winnaar Steve Otzer (Citroën Saxo) geruime tijd op de huid gezeten door Dennis Remans die zijn nieuw aangeschafte Ford Fiesta duidelijk snel onder de knie heeft, dat werd nog eens onderstreept door zijn besttijd in de derde en afsluitende reeks. Het ligt in deze klasse erg kort bij elkaar, want drie reeksen leverden evenveel reekswinnaars op, een eer die Davy Van Den Branden in heat één te beurt viel en Otzer in de tweede reeks. Davy Van  Den Branden werd uiteindelijk derde na Otzer en Remans. Otzer verstevigt met zijn derde overwinning op vier wedstrijden uiteraard zijn leiderspositie.

Ook de finale van de klasse Supernationals onder 2000cc kende een razend spannend verloop waar lange tijd Martijn Vanhove met zijn BMW 1M aanspraak leek te maken op de zege, maar naar het einde toe kon Kurt Lambers, eveneens met BMW onderweg, Vanhove alsnog verschalken. De Nederlander Ron Snoeck wist met zijn Volvo C30 naar de derde plaats te snellen.

In de klasse Supernationals boven 2 liter was Kristof Bex, altijd één van de zegekandidaten, de verliezer van de dag. In de tweede heat brak een aandrijfas en de Volvo van Bex verscheen te laat aan de start in de derde reeks. Met slechts één van twee verplichte tijden was het dan al einde verhaal voor Bex. Luc Maris (Volvo S40) wist met een overwinning optimaal te profiteren van deze situatie. Even maar kon Steve Volders van de leiding proeven, toen Maris de verplichte jokersectie nam. Maar nadat Volders zelf met zijn Fiesta hetzelfde deed kon Maris onbedreigd naar de winst rijden, gevolgd door Volders en Bert Bosmans (Volvo C30).

In de instapklasse RST was de overwinning voor Kimi Vermeulen en bij de Sprintcars was Christiaan Spelmans de laureaat van de dag. Ook de Ssangyongs van de SRX-cup tekenden present en hier was de winst voor het team Sudpresse/7Dimanche.

De volgende wedstrijd op het Duivelsbergcircuit vindt plaats tijdens het weekend van 4 en 5 augustus. (foto’s J Dingenen)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.105″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”on” gallery_ids=”22604,22605,22606,22607,22608,22609,22610,22611,22612,22613,22614″ fullwidth=”on” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ posts_number=”1″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BK RX: Een C2 voor Steve Otzer
BK RX: Maasmechelen sluit het seizoen af
BK RX: Winst voor Maris, Wojtowicz, Belevskiy, Földesi, Vanpelt en Grauwels
BK RX: BK Rallycross was te gast in Valkenswaard