Home > #Hoofdnieuws > SRX Cup: een geslaagd debuut onder een stralende Nederlandse zon

SRX Cup: een geslaagd debuut onder een stralende Nederlandse zon

De eerste race van het tweede seizoen van de SRX CUP vond plaats op een zonovergoten Eurocircuit in Valkenswaard. Het werd de ideale gelegenheid voor Loris Cencetti Jr., de titelverdediger, om zijn eerste overwinning op zak te steken.

Acht auto’s verschenen in Valkenswaard aan de start voor de seizoen opener van de SRX Cup en voor de tweede race van het Belgisch Rallycross Kampioenschap. Wegens het grote aantal deelnemers (+120 piloten) besloot de Nederlandse organisator om alle acht SsangYong Actyon sports voor elke heat samen aan de start te brengen. De semi-finale werd geschrapt maar daarentegen werd de finale ook met acht gereden.

Terwijl Sudpresse (Thierry Wilmotte) en Auto’s Asbroek (Mark Asbroek) zich tijdens de kwalificatiemanches profileerde als de beste piloten met elk een overwinning op hun naam, was de finale één grote verrassing. Autodis (Loris Cencetti Jr.) en NRJ Radio (Guillaume De Ridder) namen beiden een super start vanop de tweede lijn en kwamen onmiddellijk zij aan zij met Sudpresse, Auto’s Asbroek en Gocar. Thierry Wilmotte kwam hierdoor in de moeilijkheden en ging rond in de eerste bocht waardoor zijn podiumkansen in rook opgingen. Guillaume De Ridder (NRJ Radio) kon het meeste profiteren van de situatie en nam onmiddellijk een grote voorsprong. Niets lag nog in de weg voor een overwinning maar helaas vergat de RX2 piloot zijn jokerronde te nemen, met een diskwalificatie tot gevolg… Loris Cencetti Jr. kwam als tweede over de streep en kon hierdoor de overwinning op zijn naam schrijven. De 2de podiumplaats ging vervolgens naar Maxime Pasture (Gocar.be) en de 3de podiumplaats ging verrassend naar Rudy Lauwers (Lauwers) die na 25 jaar terug achter het stuur van een rallycross wagen kroop. Het was bovendien voor het team Lauwers de eerste podiumplaats ooit in de SRX Cup in 2017.

Nigel Bailly en Geoffroy Noël de Burlin grepen helaas net naast het podium. Voor hen was het de eerste race met hun aangepaste auto die speciaal voor hen verbouwd werd door de firma Trapmann, gespecialiseerd in auto- aanpassen voor mindervaliden. Hun dag begon moeizaam maar naarmate de race vorderde werden de juiste afstellingen gevonden, wat hen een mooie vierde plaats opleverde.

Nu is het uitkijken naar de tweede race van de SRX Cup op vrijdag 11 mei tijdens het Coyote World RX of Belgium te Mettet. Tien auto’s verschijnen hier aan de start met onder andere Vincent Verschueren en Bert Longin achter het stuur van een SRX!

(persbericht SRX-cup / foto J.Hendrickx/srx-cup)

Definitieve resultaten

1. Autodis Racing (Loris Cencetti Jr.)

2. Media Cup / Gocar (Maxime Pasture)

3. Lauwers (Rudy Lauwers)

4. X-raids Racing (Nigel Bailly – Geoffropy Noël de Burlin)

5. Circuit Jules Tacheny (Denis Frères)

6. Sudpresse (Thierry Wilmotte)

7. Dealers Cup / Auto’s Asbroek (Mark Asbroek)

8. NRJ Radio (Guillaume De Ridder)

You may also like
SRX Cup: Lauwers wint de titel!
Nigel Bailly, eerste rijder met beperkte mobiliteit om deel uit te maken van de Black Knights
SRX-cup voor de eerste keer naar Arendonk
SRX Cup: Chérain wint in Maasmechelen