Home > #Hoofdnieuws > Hamilton op pole voor “zijn” Grand Prix

Hamilton op pole voor “zijn” Grand Prix

Het werd een triomftocht voor Lewis Hamilton, die zich met een nieuw ronderekord op de pole zette voor “zijn” Britse Grand Prix van morgen.

Even leek Sebastan Vettel het feestje te gaan verstoren toen de Duitser de Ferrari in Q3 op de voorlopige pole zette met ook al een nieuw ronderekord van 1’25″892. Maar De Brit haalde het laatste beetje uit zijn Mercedes en bleef met 1’25″936 voor aan Vettel. Ferrari teamgenoot Kimi Raikkonen liet zich niet onbetuigd en zette de derde tijd met 1’25.990! Het betekent dat de eerste drie rijder op de grid slechts gescheiden worden door…98 duizendste van een seconde!

Valtteri Bottas vervolledigde voor Mercedes de tweede startrij. Red Bull kan op de supersnelle omloop van Silverstone (waar trouwens een nieuwe asfaltlaag ligt) niet hopen zich te mengen met de strijd tussen de Mercedes en Ferrari grootmachten. Max Verstappen en Daniel Ricciardo delen de derde startrij, voor het HAAS duo, die beiden uitzonderlijk in Q3 raakten. Magnussen start voor Grosjean.

Voor Stoffel Vandoorne en de McLaren was er een verre 17de plaats en een eliminatie in de eerste sessie, Q1, en dat al voor de derde keer op rij. Alonso lukte nog in een 13de positie. Een psychologisch voordeel op zijn teamgenoot maar nu ook niet meteen een prestatie om naar huis te schrijven… Voor de Belg zal het morgen, nog maar eens, een zeer moeilijke wedstrijd worden.

(foto: mercedesamgf1.com)

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?