Home > #Hoofdnieuws > Pole voor #277 Allure Team op 25 Hours VW Fun Cup

Pole voor #277 Allure Team op 25 Hours VW Fun Cup

Titelhouder Allure Team heeft zijn ambities meteen benadrukt door de pole positie te veroveren voor de 21ste editie van de 25 Hours VW Fun Cup.

Aan het stuur van de #277 had Cédric Bollen al na afloop van de eerste twee uur kwalificatie de beste tijd neergezet. Maar pas in de allerlaatste ronde van de tweede sessie plaatste de Luikenaar de lat op 2’57”408. Samen met zijn teamgenoten Guillaume Mondron, Sébastien Kluyskens, Frédéric Bouvy en Gilles Debrus, zal Cédric dus het peloton aanvoeren met als doelstelling een vierde zege in vijf jaar. Maar niet alleen kan er heel wat gebeuren in een race over 25 uur, in het kamp van Allure Team wordt de concurrentie niet onderschat.

Frédéric Vervisch, dubbele polesitter al van de 25 Hours, kwam net tekort aangezien hij de #260 Big Mac Racing (die hij deelt met Marc-Olivier Van Oppens, Xavier Gérard, François Bouillon en Benoit Visnovsky) op 239 duizendsten van een seconde plaatste, net voor de #269 Scott – Pharmarome van Gilles Smits, Kris Cools, Johan Huygens en Pieter Verlinde, een viertal dat vastbesloten is om voor de verrassing te zorgen.

De top 5 wordt vervolledigd door de #2 DRM Motorsport (Edouard Mondron, Amaury Richard, Stéphane Lémeret en Nico Verdonck) en door het eerste Franse team, SKR, met de #259 bestuurd door Jean Bignalet, Pascal Calvel, Stéphane Legrand, Emmanuel Orgeval, Gérard Arbaud en Alexandre Viron.
We noteerden ook de beste tijd in Evo2 (TDI-motor) voor Pitstop Racing, terwijl de #365 Carpass LRE by DRT bestuurd door Stéphane Lémeret (die een team vormt met Miguel Coppieters, Philippe Wintgens, Philippe Reynens, Gautier Engisch, Denis Dupont en Ulysse De Pauw) naar de pole positie reed bij de Biplaces.

Voor de startopstelling deze zaterdag, vanaf 14.30u, staan ook wedstrijden van de BGDC en 750MC op het programma, net als de Westfields en de Mazda Cup. Maar het publiek zal vooral aanwezig zijn voor de demonstraties (om 9.55u en 13.50u) van de Porsche 919 Hybrid Evo (de auto die het record heeft neergezet op Spa-Francorchamps) bestuurd door Neel Jani. Het zal ook de Zwitser zijn die de 25 Hours om klokslag 16 uur op gang vlagt.

(persbericht)

You may also like
25 Hours Fun Cup: door de lens van Roel Ramaekers
Fun Cup 25: de cijfers van een recordeditie
Fun Cup 25: Cédric Bollen naar derde pole
Fun Cup 25: de come-back mannen