Home > #Hoofdnieuws > BK Rallycross opnieuw op de Duivelsberg

BK Rallycross opnieuw op de Duivelsberg

Na de seizoensopener te Mettet en uitstapjes naar het Nederlandse Valkenswaard (april) en het Duitse Buxtehude (juni) vervolgt het Belgisch kampioenschap rallycross opnieuw in ons land. Het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen vormt het decor voor alweer de vierde manche van 2018.

Ook de resterende  wedstrijden van het lopende seizoen worden daar afgewerkt nadat de mensen van Glosso definitief hun geplande wedstrijden dienden te annuleren, de omgevingsvergunning tijdig bemachtigen bleek immers minder eenvoudig dan verwacht. Daarover leest u hier meer. Na de wedstrijd nu zondag komen ook de wedstrijden van augustus, september en oktober op het Duivelsbergcircuit nog in aanmerking voor het BK. Overigens is er naar gewoonte reeds regionale actie op zaterdag.

We geven u kort een stand van zaken na drie wedstrijden.
In Super1600 is het Steve Otzer die met zijn Citroën Saxo de leiding in handen heeft met 10 punten voorsprong op Davy Van Den Branden, ook met een Citroën onderweg maar dan een DS3. Op de derde plek zien we Dennis Remans, die na de verkoop van de oude Ford Fiesta even van het toneel leek te verdwijnen. Maar ondertussen is Remans terug van in feite nooit weggeweest nadat hij de Ford Fiesta MK 7 van de Nederlander Thijs Heezen kocht. Een tienkoppig deelnemersveld krijgen we dit weekend voorgeschoteld en dat is mooi in deze FIA klasse die ook Europees aan bod komt.

Dan zijn er nog de populaire klassen Supernationals min en plus 2000cc. Bij de klasse onder 2 liter is het Martijn Vanhove die de stand aanvoert met de voor rallycross wel erg originele BMW 1M. Met Kurt Lambers ligt een andere BMW-rijder op de loer. Die nadert na zijn winst in Buxtehude tot op 5 puntjes van Vanhove. Bart Coninx, met een Seat Ibiza actief, prijkt op de derde plaats.
In de klasse boven 200cc zien we dat Luc Maris met de Volvo S40 een riante voorsprong heeft op Kristof Bex, die eenzelfde exemplaar bestuurt. Steve Volders, wiens Europese campagne in Touringcars er ondertussen opzit, is derde met de Ford Fiesta.

Zondag zijn er ook punten te verdienen voor de BelNed-cup, een rangschikking opgemaakt op basis van de resultaten behaald tijdens de wedstrijden op het Duivelsbergcircuit en op het Eurocircuit.

Vermelden we nog dat ook de SRX-cup van Ssangyong Maasmechelen bezoekt. Daar zijn ze ook toe aan hun vierde wedstrijd.

De start van de eerste reeks is voorzien om 11u. Voorafgaand zijn er nog de vrije trainingen.

(foto persdienst BRCV/BK in Buxtehude)

You may also like
BK Rallycross: voorlaatste weekend op het Eurocircuit
In een notendop: rallycross in Frankrijk en Nederland
BK RX: Start uitgesteld
BK RX: Een C2 voor Steve Otzer