Home > #Hoofdnieuws > Tweede opeenvolgende pole voor Bottas in Oostenrijk

Tweede opeenvolgende pole voor Bottas in Oostenrijk

Valtteri Bottas (Mercedes) start voor het tweede opeenvolgende jaar vanuit pole position aan de Grote Prijs Formule 1 van Oostenrijk. De Fin klopte in een spannende kwalificatiesessie zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

Bottas reed met 1’03.130 een recordronde in Spielberg en was negentien duizendste van een seconde sneller dan Hamilton. Ferrari-rijders Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen vertrekken op de tweede rij, terwijl Max Verstappen in zijn Red Bull op het einde van de sessie nog voorbij ging aan de verrassende Haas van Romain Grosjean.

De Fransman plaatste zijn Haas tussen beide Red Bull-rijders, want Daniel Ricciardo kwam niet verder dan de zevende chrono. Ook Kevin Magnussen presteerde met zijn Haas sterk en start als achtste, gevolgd door Renault-rijders Carlos Sainz en Nico Hulkenberg.

Stoffel Vandoorne kwam opnieuw niet door het eerste kwalificatiegedeelte en kwam niet verder dan de zestiende plek. Zijn McLaren-teamgenoot Fernando Alonso was veertiende, maar beide heren winnen wel nog een positie door een gridpenalty voor de Sauber van Charles Leclerc (dertiende).

Foto © Mercedes AMG F1

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll