Home > #Hoofdnieuws > Bastiaans in Fiesta Cup, Dejonghe in Belcar op pole

Bastiaans in Fiesta Cup, Dejonghe in Belcar op pole

Op Circuit Zolder is het verdict gevallen in de beide kwalificaties van de Belgische series, met name de Belgische Ford Fiesta Cup en de Belcar Series. Waar een Nederlander de Belgische Fiesta-spurters te snel af was in de nieuwe sprintcup en dat met Phil Bastiaans, pakte Sam Dejonghe de polepositie voor de derde Belcar race van het seizoen. Dejonghe deed dat voor Gilles Magnus, met een verschil van 86 duizendsten in de regularity proef die de kwalificaties met de normtijd zijn.

Het eerste verdict in de Belgische Ford Fiesta Cup is gevallen: er start voor de eerste race een Nederlander op pole. Phil Bastiaans, verre van een rookie of een gentleman driver, maar wel een zeer ervaren rot, zette zijn Fiesta op de polepositie, acht honderdsten voor een andere oude rot in het vak: Bert Longin. Achter de ervaren rijders starten de beide broers Ayrton en Yannick Redant op de tweede rij en dat op goed een halve seconde van de pole. Romain Degeer, toch een van de titelfavorieten, zette pas de negende tijd neer. Afspraak morgen voor de eerste race.

Norma zoals steeds in Belcar

Uiteraard vinden we de lichte CN-prototypes vooraan in de kwalificaties van het Belcar Endurance Championship. Het was Sam Dejonghe  die de normtijd het dichtst benaderde, voor Gilles Magnus en Kris Cools. Thomas Vauterin sloot het rijtje Norma af, met een vierde tijd, voor de snelste van de Porsche, de 911 van Dylan Derdaele en Belgium Racing. In GT4 was de pole voor de SBM Mercedes-AMG van Ward Sluys en Wim Spinoy.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers