Home > #Hoofdnieuws > De Ridder leidt in Zweden

De Ridder leidt in Zweden

In Zweden werd vandaag de eerste dag van het WK en EK Rallycross afgewerkt. Wat het Wereldkampioenschap betreft zitten we aan de zesde manche, verder is er de derde wedstrijd voor het FIA Europse kampioenschap voor Supercars en de derde en laatste wedstrijd voor de rijders in de klasse Touringcars. In de klasse RX2 zijn ze dan weer aan hun vierde wedstrijd toe.

Voor de Supercar-rijders in WK en EK bleef het vandaag bij een eerste training. In het Wereldkampioenschap klokte Petter Solberg met zijn VW Polo de snelste tijd terwijl de Fransman Cyril Raymond een besttijd liet noteren in het Europese kampioenschap. De Belg Michael De Keersmaecker reed met zijn Ford Fiesta naar een 21ste tijd.

RX2: Guillaume De Ridder leidt na twee reeksen
Onze landgenoot Guillaume De Ridder begon prima aan zijn weekend in Höljes en mag dankzij een zesde tijd in de eerste reeks en een besttijd in de volgende heat als leider de nacht in. De Noor Ben-Philip Gundersen is voorlopig tweede terwijl we de Zweedse teamgenoot van De Ridder, Oliver Eriksson, pas terugvinden op een negende stek.

Touringcars: Volders verdedigt zijn leidersplaats
Bij de Touringcars is het de Noor Sivert Svardal die met een Mazda RX8 de rangschikking aanvoert. Het is echter vooral uitkijken naar de prestatie van Steve Volders in de Ford Fiesta. Onze landgenoot heeft een voorsprong van vijf luttele puntjes te verdedigen om de Europese titel eventueel te kunnen grijpen. Na twee van vier te rijden heats staat zijn rivaal , de Noor Jan Emil Wilsberg, voorlopig zesde terwijl Volders elfde is. Dat zijn exact vijf plekken of … vijf puntjes. Het wordt dan ook een spannende zaterdag voor de Belg. Zaak is vooral in de buurt van Wilsberg te blijven en daarna zeker de fase van de finales op zondag te bereiken. Met Filip Baelus zien we nog een tweede landgenoot aan het werk in Zweden, en die is zestiende. Voor de Zweed Daniel Lundh, de derde titelpretendent die evenveel punten telde als Wilsberg, kon het weekend dan weer niet slechter beginnen met tweemaal geen tijd in evenveel reeksen.

Zaterdag gaat de actie verder met warm-ups in RX2 en Touringcars en nog een training voor de Supercar-rijders alvorens ook die laatsten aan het echte werk beginnen met twee reeksen.

(foto’s Johnny Loix)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium