Home > #Hoofdnieuws > Ward Sluys en Bas Schouten op pole in Supercar Challenge

Ward Sluys en Bas Schouten op pole in Supercar Challenge

In Zolder staan er vandaag vooral chronoritten op het programma. Enkel de Nederlandse series van de Supercar Challenge racen later deze namiddag.

In die Supercar Challenge voor de klasse GT Cup en toerwagens starten Ward Sluys en Bas Schouten op de pole, in hun BMW M4 Silhouette van JR Motorsport. Zij starten voor beide races vooraan. De broers Wauters, John De Wilde en Meulders-Renmans volgen met diverse Porsche op de plaatsen drie tot en met vijf. Vermelden we ook nog Nicolas Delencre als tweede in SS2, Voet-van den Broeck op twee in de sportklasse en Jos Jansen die geen tijd neerzette. Overigens zijn er maar 29 deelnemers in de Supercar Challenge en amper 8 wagens trainden in de wedstrijd voor de GT’s en prototypes.

In de eerste vrije training van de Belcar was Sam Dejonghe (Deldiche,Norma) het snelst, voor de merkgenoten van Aqua Protect, Vauterin en Scuderia Monza by DVB Racing. Heezen-Menten waren primus in de GT-klasse.

Vandaag volgen ook de kwalificaties voor de beide wedstrijden van de beide Fiesta Cups NL en België. Later vandaag geven wij u een overzicht van de voornaamste resultaten.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters