Home > #Hoofdnieuws > Hamilton twee keer bovenaan, Vandoorne sterk

Hamilton twee keer bovenaan, Vandoorne sterk

Lewis Hamilton heeft beide vrije trainingen voor de Grote Prijs Formule 1 van Oostenrijk als snelste afgesloten. De Brit was in beide sessies sneller dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas.

Max Verstappen (Red Bull) was op het korte circuit goed voor de derde tijd tijdens de eerste sessie, terwijl Ferrari-rijder Sebastian Vettel als derde kwam aansluiten tijdens tweede training.

Hoewel er regen voorspeld was, bleef het vrijdag grotendeels droog in Spielberg. Dat zorgde ervoor dat de teams veel ronden konden rijden en dat we een duidelijk beeld kregen van de top zes, met een onderling verschil van goed zes tienden van een seconde tussen Hamilton en Ferrari-rijder Kimi Raikkonen (zesde).

Ook Romain Grosjean en Kevin Magnussen bleven met hun Haas binnen een seconde van de snelste chrono van Hamilton en lijken zichzelf in een goede positie te werken met uitzicht op de kwalificaties zaterdag.

Sterke tweede sessie Vandoorne

Na een ‘unsafe release’ en een afgebroken voorvleugel tijdens de eerste vrije training, verliep de tweede sessie een stuk beter voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne (McLaren). Hij reed in de namiddag de tiende tijd en was een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot Fernando Alonso.

Foto © McLaren

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?