Home > #Hoofdnieuws > Reacties voor de 24 Uur van Le Mans van de eerste rij op de startgrid

Reacties voor de 24 Uur van Le Mans van de eerste rij op de startgrid

De #8 Toyota Gazoo Racing TS050 van Le Mans-rookie Fernando Alonso, poleman Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi start morgen vanaf plaats een in de 24 Uur van Le Mans. De andere wagen van Toyota, de #7 van José Maria Lopez, Kamui Kobayashi en Mike Conway, start tevens vanaf de eerste rij. Enkele reacties van de piloten voor de race…

Kamui Kobayashi (#7): “Vorig jaar kon ik de recordronde in Le Mans vastleggen tijdens de kwalificatie, logischerwijs vertrokken we dan ook vanaf de pole. Dat is dit jaar niet gelukt. Ik heb nog nooit gewonnen als polesitter, dus ik moest mijn strategie wel aanpassen. Misschien als ik vanaf de tweede plaats vertrek, het wel lukt!” (lacht).

Sébastien Buemi (#8): De pole is leuk, maar het moeilijkste moet nu nog komen. Op papier kunnen we winnen, maar in de praktijk is het moeilijk. We zijn wel goed voorbereid, we hebben gisteren tijdens de laatste kwalificatie zo veel mogelijk data verzameld voor mocht het regenen tijdens de race.”

Fernando Alonso (#8): We gaan met het hele team voor de 1-2 zoals in Spa. Ik ben heel optimistisch voor morgen. Hopelijk kan ik op zondag om 15u zeggen hoe het voelt om bij mijn debuut in Le Mans onmiddellijk te winnen!”

Foto © Autosportwereld.be

You may also like
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
WRC Zweden: winst voor Tänak, Neuville ondanks teamorders toch derde
WRC Zweden KP15: Neuville wint vier proeven en is derde, Tänak leidt
WRC Zweden KP11: Breen blijft leider, Neuville wint KP, maar blijft zesde