Home > Circuit > E Racing Series (ERS) presenteert eerste sim race finale tijdens de Belcar 24u van Zolder met een prijzenpot van 10.000€

E Racing Series (ERS) presenteert eerste sim race finale tijdens de Belcar 24u van Zolder met een prijzenpot van 10.000€

E Racing Series (ERS), het eerste Belgisch platform voor sim racers in Belgie, start met een eerste kampioenschap waarvan de finale zal plaatsvinden tijdens de 24u van Zolder op 11 en 12 augustus. ERS gaat in de toekomst tal van kampioenschappen en wedstrijden organiseren die steeds gekoppeld worden aan bestaande race organisaties. Zo is het de bedoeling om piloten en sim racers dichter bij elkaar te brengen en ook tegen elkaar te kunnen laten racen.

“ERS is ontstaan in Belgie en het was dan ook de ambitie om ons te koppelen aan het grootste autosportkampioenschap in Belgie nl. de Belcar. Aangezien de 24u van Zolder de belangrijkste race vormt in het Belcar kampioenschap, was het een logische keuze hier onze eerste finale te houden.”

ERS gaat verder dan enkel wedstrijden te organiseren. “We zorgen steeds voor een mooie prijzenpot. We zullen een ontmoetingsplatform zijn voor piloten en sim racers. En onze belangrijke finales zullen steeds plaats vinden op race circuits gedurende belangrijke race evenementen.”

ERS heeft een samenwerking met de Belcar Porsche van Tom Boonen, Bert Longin en Anthony Kumpen. Deze heren zullen ook deelnemen aan een aantal wedstrijden die wij organiseren en onze evenementen ondersteunen.

De eerste e-finale tijdens de 24u Zolder zal ook live worden uitgezonden op TV Vlaanderen.

Meer info volgt …

You may also like
BRC Haspengouw: stemmen voor de start
GT2 European Series Red Bull Ring: Erhart stunt naar de winst en PK Carsport opnieuw sterk
Belcar NRF Zolder: zondag door de lens van Joachim Cieters
E-Circuit: Belcar gaat virtueel