Home > #Hoofdnieuws > BoP aangepast na dominantie Porsche en Ford

BoP aangepast na dominantie Porsche en Ford

ACO, de organisator van de 24 Uur van Le Mans, heeft na de kwalificaties enkele aanpassing doorgevoerd aan de Balance of Performance in de GT-categorie├źn. Vooral Porsche en Ford, die de klasse domineren, werden onder handen genomen.

De Porsche 911 GT3 RSR, zoals die van onze landgenoot Laurens Vanthoor, krijgt tien kilogram extra aan boord. Voor Ford komt er acht kilogram bij.

De merken die er tijdens de kwalificaties niet aan te pas kwamen, mogen dan weer wat gewicht inleveren. Corvette verliest vijf kilogram en BMW en Aston Martin elk tien kilogram. Net als voor de start van het weekend kreeg Aston Martin opnieuw een kleine vermogensboost.

Ook in GTE Am krijgt Porsche er tien kilogram bij en de oudere versie van de Aston Martin verliest eveneens tien kilogram. Bij Ferrari blijft alles bij het oude, alleen mogen de teams een kilogram meer benzine aan boord brengen.

Foto ┬ę Evers Media

You may also like
IMSA Sebring 12: Porsche krijgt grotere luchtinlaat
F1 Bahrein: Alonso op kop in laatste oefensessie
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
F1 Bahrein: Stroll rijdt dan toch openingsrace