Home > Circuit > GT2 European Series Red Bull Ring: Erhart stunt naar de winst en PK Carsport opnieuw sterk

GT2 European Series Red Bull Ring: Erhart stunt naar de winst en PK Carsport opnieuw sterk

Vandaag werd op de Red Bull Ring de tweede race van het weekend verreden. PK Carsport bracht opnieuw twee Audi LMS GT2 aan de start met enerzijds Stienes Longin en Nicolas Saelens in de #11 en anderzijds Bert Longin en Peter Guelinckx in de #81. Elia Erhart was echter de piloot van de dag in zijn Audi.

(foto: © SRO)

Stienes Longin wist gisteren zijn wagen op de zevende plek te kwalificeren terwijl vader Bert van op de negende plek mocht vertrekken. Na de eerste ronde lagen beide wagens op posities negen en tien. De strijd vooraan trok echter de aandacht waar de krachtigere Brabham beide KTM van Rosina en Kofler het vuur aan de schenen legde. Bernd Schneider toonde de racesnelheid van Mercedes en vocht zich van de laatste plek terug tot plek vijf.

De ster van de race was echter solist Elia Erhart (Audi) die ondanks een tijdstraf van 30 seconden alsnog wist te winnen. Erhart diende de straf uit te zitten tijdens de verplichte pitstop waardoor hij achter Nicolas Saelens de baan op kwam. Enkele minuten voor het einde wist de Duitser de leidende PK Carsport wagen voorbij te gaan en zo naar de winst te rijden.

Stienes Longin en Nicolas Saelens eindigden dus tweede algemeen, maar wonnen in de PRO-AM klasse. De andere PK Carsport wagen eindigde zesde algemeen waardoor Bert Longin en Peter Guelinckx derde werden in de PRO-AM klasse. Opnieuw een dubbel podium voor het Belgische team.

You may also like
24H Series Mugello: Belgen met Audi en Porsche
GT: Mercedes-AMG over de toekomst in de GT-racerij
GT2 – Belcar: de Maserati GT2 heeft zijn eerste kilometers afgewerkt
In een notendop: GT World en DTM