Home > #Hoofdnieuws > Neuville wint WRC Sardinië!!

Neuville wint WRC Sardinië!!

Deze zege van Thierry Neuville is er één die dubbel telt. Onze landgenoot pakte in de allerlaatste meters van de 300 kilometer lange rally de zege, zijn negende zege in het WK ooit, zijn derde dit seizoen. Hiermee vergroot Neuville halverwege zijn seizoen de voorsprong op Sébastien Ogier tot 27 punten of meer dan één zege in een WK-rally. Neuville komt zo bovendien als WK-leider naar Ieper, het hoogtepunt van het Belgische rallyseizoen.

Het was een nagelbijter, neen een thriller, hoe dan ook slecht voor hartlijders die laatste kilometers in de WK Rally van Sardinië. Thierry Neuville leek halverwege de Power Stage nog te gaan verliezen, maar dan ging Ogier, ook onder druk, enkele malen erg breed en aan de meet was het verschil tussen de beide heren 1,5 seconde. Resultaat: Neuville en Gilsoul wonnen de Power Stage en ze winnen deze rally met zeven tienden van een seconde voorsprong op de Fransman. Nooit eerder zagen we Ogier een wedstrijd op deze manier verliezen.

Veel meer dan “bedankt aan iedereen, Hyundai, de fans en Nicolas”, kwam er bij Neuville na de finish niet uit. Onze landgenoot sprong op het dak van zijn Hyundai op het moment dat Ogier aan de finish kwam.

Er rest nog het verhaal van de ‘timecard’, maar laten we hopen dat het verhaal gewoon vergeten wordt, dit is topsport en laat het zo blijven. Thierry en Nicolas halen de titel op de rallypiste, niet op de groene tafel.

Achter de beide protagonisten werd Esapekka Lappi knap derde in zijn Toyota, voor Haydon Paddon (Hyundai) en Mads Ostberg (Citroën). In het WK leidt Neuville nu met 149 punten, tegen Ogier met 122 eenheden. Ott Tänak volgt als derde al op 60 punten! De volgende rally is Finland, tijdens het laatste weekend van juli!

 

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender