Home > #Hoofdnieuws > Goossens zeer ontgoocheld na dubieuze straf in Nascar

Goossens zeer ontgoocheld na dubieuze straf in Nascar

Marc Goossens was een van de piloten die tijdens de eerste race in Brands Hatch de race mee kleur gaf. Goossens diende van op de zesde plaats te starten, maar maakte mede op basis van zijn ervaring meerdere plaatsen goed en wist de race als tweede te beëindigen.

Maar dat bleek buiten een oordeel van de racecommissie gerekend. Goossens zou een fout gemaakt hebben waardoor hij in contact kwam met de #9 van Gianmarco Ercoli die vervolgens naast het asfalt terechtkwam. Ercoli kaartte het ‘incident’ aan bij de racecommissie die, naar verluidt, na het bekijken van de beelden Goossens een straftijd toekende van 30 seconden. Weg P2 en weg mooi resultaat.

Overigens zou het niet de eerste keer zijn dat Goossens op basis van dubieuze beslissingen benadeeld werd. “Kijk, ik race al zeer lang en heb deelgenomen aan vele kampioenschappen over de hele wereld, van Formule Ford, Formule 3, Formule 3000, FIA GT, negen maal de 24 Uren van Le Mans en jawel, ook de ‘echte’ NASCAR in de States. Ik durf gerust te zeggen dat ik over de nodige ervaring beschik en ik vraag me dan ook af op welke basis heden ten dage al dan niet de juiste beslissingen worden genomen. Ik reed volgens mij een zeer mooie en verstandige race en ben dan ook echt teleurgesteld over wat er zich gisteren voordeed,” aldus Marc Goossens.

Of deze penalty gevolgen heeft voor verdere deelnames aan het NASCAR Whelen Euro Series ‘circus’ blijft afwachten.

You may also like
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen
American Festival Zolder: races in Belcar Historic en Nascar Euroseries 2
American Festival Zolder: de kwalificatie van de Nascar Euroseries door de lenzen van onze fotografen
Circuit Zolder redt (bijna) volledige seizoen, “Toekomst verzekerd,” zegt directeur Pribylla