Home > #Hoofdnieuws > Kristoffersson leidt in Noorwegen

Kristoffersson leidt in Noorwegen

De Zweed Johan Kristoffersson is voor Volkswagen na twee heats en evenveel besttijden leider in het Noorse Hell waar de vijfde manche van het WK Rallycross wordt verreden. Na hem volgt de Fransman Sébastien Loeb (Peugeot) op de tweede plek en de Noor Petter Solberg, Kristoffersson teamgenoot, staat voorlopig derde.

Kristoffersson over zijn suprematie op de eerste dag: “Ik moet bekennen dat ik me erg comfortabel voelde in de wagen, eigenlijk voor de eerste keer dit seizoen. Ik kan echt pushen en de wagen doet echt wat ik wil. Vanaf de eerste trainingsronde voelde het goed aan.”
Net na het leidende trio zien we de Zweed Mattias Ekström op de vierde plek voor Audi, dus opnieuw zijn het de grote drie merken die de plak zwaaien. Toch lijken de Hyundai-rijders van het team van Marcus Grönholm dichterbij te sluipen. De Rus Timur Timerzyanov plaatste zich in de eerste heat tussen de groten met de Hyundai i20 maar diende in de volgende heat op te geven na een duel met Loeb. Voor de Oostenrijker Aleaxander Wurz wil het voorlopig niet echt vlotten met de Ford Fiesta van MJP Racing, hij  staat 20ste.
Zondag worden in de voormiddag de resterende heats afgewerkt waarna in de namiddag de finales worden verreden.

RX2 : De Ridder voorlopig vierde
Onze landgenoot Guillaume De Ridder zit op koers voor een halve finale nadat hij in zijn eerste reeks de derde tijd klokte. In de volgende heat werd hij achtste. Het is zijn OMSE-teamgenoot Oliver Eriksson die met twee besttijden de tussenstand aanvoert.

Touringcars: Volders in de halve finale
Voor de Touringcar-rijders zitten de vier heats er al op en onze landgenoot Steve Volders (Ford Fiesta) mag in zijn halve finale vanop plek twee starten dankzij een vijfde plek na optelling van de heatpunten. Zijn naaste achtervolger in het kampioenschap, Fredrik Salsten, staat tiende en stoot ook door naar de halve finales. Het is de Zweed Daniel Lundh die na vier heats bovenaan staat. Filip Baelus, de derde Belg die in actie komt in Noorwegen, eindigt als 15de. Aangezien enkel de beste 12 recht hebben op een finale zit voor Baelus het weekend erop.

Super1600: verrassende Nuriev
Bij Volland Racing hebben ze een neus voor talent, want in Hell is het de Rus Aydar Nuriev die met de Skoda Fabia het beste geklasseerd staat in de klasse Super1600 na vier reeksen. Kampioenschapsleider Artis Baumanis is zesde.

(foto’s Johnny Loix)

 

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium