Home > #Hoofdnieuws > Rhys Yates wint in Wervik

Rhys Yates wint in Wervik

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

In de Rally van Wervik pakte de Brit Rhys Yates (Skoda Fabia R5) een overtuigende zege. Hij ging van bij aanvang van de rally aan de leiding en stond die niet meer af. Guillaume De Mevius (Peugeot 208T16 R5) moest genoegen namen met de tweede plaats voor de lokale held Davy Vanneste. Zonder meer een indrukwekkende zege voor het eerste bezoek van Yates aan Wervik en het Vlaamse asfalt!

Voor aanvang van de rally liepen er nog wat forfaits binnen in de overigens indrukwekkende deelnamelijst. De Ier Cronin werd verhinderd omdat hij met de Hyundai i20 R5 elders een testsessie moest afwerken. McCormack kon zich dan beroepsmatig niet vrijmaken en Melissa Debackere kreeg niet tijdig de vervangstukken nodig voor de reparatie van haar Skoda Fabia R5, die in de ORC met pech aan de kant moest. En Kevin Demaerschalk kreeg ook nog een verrassing want zijn DS3 R5, waarvoor hij normaal gezien in Wervik de afstellingen zou uitproberen was niet aanwezig en de Brabander kreeg een DS3 WRC onder de bips geschoven…

Maar tegen Yates, die met zijn Fabia R5 er direct vol tegenaan ging, was weinig kruid gewassen. De Brit diepte zijn leiding uit over de zaterdag en eindigde met een royale 41 seconden voorsprong op De Mevius. Demaerschalk verdween als eerste uit de kopgroep nadat hij op de rondkoers een passage te weinig aflegde. Lefevere bleef met de Evo X lang op de tweede plaats maar moest in de namiddag twee plaatsen toegeven. Eerst aan De Mevius en daarna aan Vanneste. Veel volk kwam er testen en afstellingen zoeken voor Ieper. Bedoret (Skoada Fabia R5), vader en zoon Cracco en Boxoen (allen op Ford Fiesta R5), Robin Maes (met op de Skoda R5 Vincent Verschueren als gelegenheidsco), Steven Dolfen, de Schot Bogie… het werd voor allen een levensgrote testsessie.

Lietaer en Vanwijnsberghe bij de oudjes

Bij de Historics was het uiteraard Paul Lietaer die met de Manta 400 naar een ogenschijnlijk zeer gemakkelijke overwinning reed, bij de Youngtimers was er een eerste succes voor de Toyota Celica 4WD van Didier Van Wijnsberghe. In de Divisie 1-2 was de overwinning opnieuw voor Stefaan T’Joens met de Renault Megane. Hij hield een astronomische voorsprong (meer dan 2 minuten) op de Subaru Impreza STi van Vanhoutte.

De volgende regionale rally is de Rallysprint TBR in Oekene bij Roeselare, begin juli.

(foto: Lorenz Deschuyttere)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50