Home > #Hoofdnieuws > Vettel pakt pole in Canada, Vandoorne vijftiende

Vettel pakt pole in Canada, Vandoorne vijftiende

Ondanks snelste tijden voor Red Bull-rijder Max Verstappen in alle vrije trainingen is het Sebastian Vettel (Ferrari) die op pole vertrekt in de Grote Prijs Formule 1 van Canada. In Montreal was de Duitser Mercedes-rijder Valtteri Bottas te snel af.

Met een schitterende 1‘10.764 in het derde en laatste kwalificatiegedeelte was Vettel bijna een tiende sneller dan Bottas. Verstappen ging helemaal op het einde van de sessie nog sneller dan Lewis Hamilton (Mercedes) en klopte de Brit in de strijd om de derde plaats.

Kimi Raikkonen (Ferrari) moest vrede nemen met de vijfde plek op de grid en Daniel Ricciardo (Red Bull) kwam niet verder dan de zesde plaats. Ook Nico Hülkenberg (Renault), Esteban Ocon (Force India), Carlos Sainz (Renault) en Sergio Perez (Force India) kwalificeerden zich bij de eerste tien.

Stoffel Vandoorne (McLaren) was lange tijd sneller onderweg dan zijn teamgenoot Fernando Alonso maar kwam uiteindelijk negen duizendste van een seconde te kort om de Spanjaard te kloppen. De McLaren-rijders starten teleurstellend op de veertiende en vijftiende plaats.

Opvallend

Verstappen en Ricciardo zetten hun snelste tijden in Q2 neer op de hyperzachte bandencompound, waardoor zij morgen met de zachtste band aan de race beginnen. Bij Ferrari en Mercedes starten de beide rijders op de ultrazachte band en die verschillende strategieën kunnen zondag wel eens voor een interessante race zorgen.

De start van de race is voor zondag om 20u10 Belgische tijd.

Foto © Scuderia Ferrari

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
F1 Bahrein: Red Bull en Aston Martin in de wolken, Ferrari en McLaren in dal
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium