Home > #Hoofdnieuws > Ogier nieuwe leider in Sardinië!

Ogier nieuwe leider in Sardinië!

Hoewel de situatie deze middag vrij goed leek te zijn, is het duidelijk dat deze editie van de Rally van Sardinië geen makkelijke opdracht wordt. In de zesde proef van de wedstrijd, de eerste van de namiddaglus, zette de felle regen de stand van zaken redelijk op zijn kop. Sébastien Ogier kon als enige echt zijn stempel drukken, won de proef en leidt nu ook de rally in Italië.

Het grootste slachtoffer van de modderige en doornatte pistes leek in eerste instantie Thierry Neuville, maar achteraf bekeken lijkt de schade nog mee te vallen. “Het was erg moeilijk. Er stond te veel water op de rijlijn, ik ging rond en moest in achteruit. Ik was misschien niet aandachtig genoeg en dan maak je kleine fouten.” Desondanks blijft Neuville derde, op 8,5 seconden van Ogier.

Ondertussen verging het ook teamgenoot en leider Andreas Mikkelsen (Hyundai), niet zo heel goed. De Noor verloor, mogelijk door een technisch probleem, bijna een halve minuut en is dus leider af en volgt nu op 3,5 seconden van Ogier en 5 seconden voor Neuville. Tänak is vierde op één tiende van Neuville.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender