Home > #Hoofdnieuws > Luik-Rome-Luik start nu zaterdag

Luik-Rome-Luik start nu zaterdag

Het is op zaterdag 9 juni dat deze editie 2018 van Luik-Rome-Luik van start zal gaan. Zoals de traditie het wil, zal het vertrek in vol ornaat gegeven worden in het Parc de Sept Heures in het centrum van Spa, waar de wagens en de deelnemers vanaf 13u zullen toestromen voor de diverse onderdelen van de technische en administratieve controle. Daarna beschikt ieder team in de namiddag over een venster in het tijdschema om de machinerie tentoon te stellen, maar ook om het vertrek te nemen van een proloog die niet alleen zal toelaten aan de rijders en copiloten om kennis te maken met de geplogenheden van dit soort wedstrijden, maar die ook de startvolgorde zal bepalen. Deze proloog (zonder straftijden) zal plaats vinden op de gekende hellingen van de “Maquisard”, tussen het gehucht van Marteau, aan de poorten van Spa, en het “monument van de onbekende verzetsstrijders” (Maquisard Inconnu) op het grondgebied van La Reid.

Klokslag 21 uur zal de officiële presentatie van de deelnemers er starten, de eerste starts worden voorzien voor 21u30. De wagens vertrekken met een tussentijd van één minuut. Om 22u15 vertrekken op hun beurt de deelnemers van de “Tribute to Luik-Rome-Luik”.

Vermelden we nog dat in het dorp Longchamps, kortbij Bastogne, er een rustpauze is ingelast om exact 1 uur ’s nachts. Een gelegenheid om even uit te blazen na een lange verbindingsrit. En voor de deelnemers aan “Tribute to Luik-Rome-Luik”, betekent het het einde van hun eerste etappe.

Volg de wedstrijd met de app

Als u alles wil weten van deze Luik-Rome-Luik editie 2018, vergeet dan niet van de officiële app van het evenement te downloaden op:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apptree.trajectoire
IOS: https://goo.gl/BnGyhz

Deze toepassing wordt de plaats bij uitstek voor de organisator om de resultaten van de RT’s te publiceren en de “live” officieuze klassementen, de startlijsten en startvolgorde, de spektakelpunten voor het publiek en uiteraard de laatste nieuwtjes… Het is een nieuwe manier om de wedstrijd nog toegankelijker te maken … zelfs voor diegenen die thuis achterblijven!

Christian Crucifix in de voetsporen van zijn grootvader

Christian Crucifix, laureaat van de editie 2017 van Luik-Rome-Luik samen met Yves Noelanders, is opnieuw van de partij, nog steeds aan het stuur van de te duchten Ford Anglia uit 1960. “Maar we beschouwen onszelf niet als favorieten, want met een vijftiental Porsche’s aan de start, en ook de Opel van Decremer-Albert, lijkt de concurrentie steviger dan ooit…”, meent de Luxemburger. En Christian Crucifix is niet een beetje fier dat hij het nummer 40 kreeg toebedeeld. Het was het nummer van zijn grootvader, Emile Warnotte in de Luik-Rome-Luik van… 1934, die hij betwiste in gezelschap van Hanecart op een Ford V8 Deluxe. Nu, 84 jaar later, is er sprake van een stevige knipoog naar het verleden …