Home > Circuit > Porsche Cup Benelux blijft in Zandvoort

Porsche Cup Benelux blijft in Zandvoort

Drie weken na de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen is Circuit Zandvoort dit weekend opnieuw het decor voor de Porsche Days.

De Turk Ayhancan Güven (Attempto Racing) trekt als leider naar de Nederlandse kust, dankzij twee zeges en een tweede plaats tijdens de eerste vier wedstrijden. Regerend kampioen Xavier Maassen (DVB Racing), die al één keer wist te winnen en tweede keer op het tweede podiumtrapje stond, volgt echter op slechts acht punten. Eén lengte achter de Limburger is Max Van Splunteren (GP Elite) vast van plan om zijn zege tijdens de eerste wedstrijd van de Jumbo Racedagen te herhalen, of op zijn minst zijn podiumreeks verder te zetten. De inwoner van Vught finishte dit seizoen immers al elke keer in de top-3.

De Belgen hadden niet echt de beste seizoensstart en moeten die scheve situatie snel rechttrekken willen ze hun titelkansen gaaf houden. Dylan Derdaele weet dus wat hem te doen staat: winnen! Zijn maatje Glenn van Parijs is er niet bij, die racet in de Duitse Carrera Cup.

Ook klasse B is spannend!

In Klasse B (de Gentlemen Drivers) noteren we de komst van Floris Dullaart (Lammertink Racing) met een Porsche 911 GT3 Cup van de eerste generatie. Met zijn GEN II is Menno van de Grijspaarde (GP Elite) evenwel de grote blikvanger. De rijder uit Amsterdam rijdt in Zandvoort een thuisrace, en met 19 punten voorsprong in de tussenstand wist hij nog voor de start van de tweede helft van het seizoen een belangrijke kloof te slaan. De Belg Pierre Piron (Kronos Porsche Centre) staat met zijn GEN I op een eervolle tweede plaats, voor de Nederlander Ziad Geris (GP Elite), minder dan drie weken geleden winnaar van de tweede race. Omdat ze het circuit van Zandvoort op haar duimpje kent, zal er ook rekening moeten worden gehouden met de ervaren Sandra Van der Sloot (Squadra Aragosta). Ze rekent er vast op om net zoals tijdens de Jumbo Racedagen indruk te maken, toen ze met haar 911 GT3 Cup GEN I twee keer naar het podium reed. Roger Grouwels (RaceArt), uitstekend tijdens de seizoensopener in Spa, wil ondertussen het minder geslaagde eerste Zandvoort-weekend zo snel mogelijk doen vergeten.

You may also like
DVB RACING met ambitie naar 2019!
EMG Motorsport op polepositie in Palanga!
Porsche GT3 Cup Benelux rekent op 20 deelnemers