Home > #Hoofdnieuws > Porsche GT3 Cup Benelux rekent op 20 deelnemers

Porsche GT3 Cup Benelux rekent op 20 deelnemers

Op 4 en 5 mei start de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op Spa-Francorchamps aan het zesde seizoen. De organisatie maakt zich sterk twintig deelnemers in de eerste meeting te mogen verwelkomen. In Spa krijgen de deelnemers uit de Benelux het gezelschap van de collega’s uit de Franse Carrera Cup, wat een degelijk startveld oplevert.

De strijd om de titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wordt er een tussen twee generaties. In de ene hoek hebben we voormalige kampioenen als Xavier Maassen (de Nederlander verdedigt zijn #1 met een bolide van DVB RACING of Dylan Derdaele (Belgium Racing) als referentie, een select groepje waarbij uiteraard ook Jurgen Van Hover (Speedlover) mag worden gerekend. In de andere hoek staat de jonge garde, met Glenn Van Parijs  – de ex-kartingkampioen won vorig jaar Klasse B en blijft ook in 2018 trouw aan Belgium Racing – en Didier Van Dalen, die na twee one-offs in 2016 en 2017 voor het eerst een volledig seizoen zal afwerken, aan het stuur van een wagen van het Kronos Porsche Centre. Ook van heel nabij te volgen: de Turkse rijders Ayhancan Güven (de beste Junior van 2017 komt uit voor Attempto Racing) en Berkey Besler (Toksport WRT). De Nederlander Jesse Van Kuijk, door velen beschouwd als een gevaarlijke outsider, zou wel eens voor de verrassing kunnen zorgen.

Klasse B: klaar voor de start!

In het kader van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux wordt tussen de rijders van Klasse B, de Gentlemen Drivers, ook een heel mooie race-in-de-race afgewerkt. Ze vertegenwoordigen ongeveer de helft van het startveld. Pierre Piron (Kronos Porsche Centre), vorig jaar vice-kampioen in Klasse B, blijft trouw aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en mikt opnieuw op de top van de rangschikking. Yves Noël (Car Tuning Lease Motorsport) en de Nederlanders Ziad Geris (GP Elite), Menno Van de Grijspaarde (GP Elite) en Jeroen Kreeft (Squadra Aragosta) kunnen ook beroep doen op hun ervaring. Tegenover hen staan de broers Grouwels (Edward en Roger, terug na een jaar afwezigheid) en Bas Barenburg, die allen de belangen van het RaceArt team verdedigen. Nico Saelens (Belgium Racing) zagen we vorig jaar al tijdens de tweede seizoenshelft in actie en hij werkt nu een volledig seizoen af, net zoals de enige amazone van het peloton, Sandra van der Sloot (Squadra Aragosta). Noteren we nog dat binnen de Klasse B ook een Gentlemen-klassement (voor rijders van 50 jaar of meer) zal worden opgemaakt.

Donderdag testdag

Om de teams en rijders uit de Benelux de kans te geven zich zo goed mogelijk op die seizoensstart voor te bereiden, organiseren de promotoren van het kampioenschap op donderdag 19 april een officiële Test Day in Francorchamps. Dat wordt meteen de eerste gelegenheid om de nieuwe Porsche 991 Cup GEN II in actie te zien (de tweede en krachtiger generatie van de 911 Cup, voortaan 485 pk sterk). Ook de GEN I, nog altijd meer dan welkom in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, zullen van de partij zijn.

KALENDER 2018

19 april Test Day – Spa-Francorchamps
3-5 mei FIA WEC – Spa-Francorchamps*
19-21 mei Jumbo Racing Days by Max Verstappen – Zandvoort*
9-10 juni Porsche Racing days – Zandvoort
26-28 juli Total 24 Hours of Spa – Spa-Francorchamps
15-16 september FIA Truck Grand Prix – Zolder
13-14 oktober GT4 Series – Le Castellet*

* Samen met Porsche Carrera Cup France

You may also like
DVB RACING met ambitie naar 2019!
Porsche Benelux Cup: nu ook met DG Sport
EMG Motorsport op polepositie in Palanga!
Porsche Cup Benelux blijft in Zandvoort