Home > Circuit > Ford Van den Bossche met Kenny Herremans aan de start in Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Van den Bossche met Kenny Herremans aan de start in Ford Fiesta Sprint Cup

Naast de reeds bevestigde deelnames van Ford-verdelers Vanspringel Automobiles, Feyaerts, Herroelen Motor, Garage Trading, Garage Delhez (als sponsor van Romain Degeer) en niet te vergeten TeamFloral, één van de vaste partners van Ford Motorsport, maakte Ford Van den Bossche, met vestigingen in Aalst, Ninove en Zottegem, bekend dat zij de zesde Ford-verdeler zijn die aanwezig tekent in de nieuwe Ford Fiesta Sprint Cup!

De enorme ruchtbaarheid die werd gegeven rondom de lancering van de Ford Fiesta Sprint Cup maar evenzeer de keuze van nogal wat collega’s om eraan deel te nemen, hebben ons ertoe aangezet om een auto te bestellen en hen te komen vervoegen op de piste en in de paddock,” zegt Geert Van den Bossche. “Dat er een specifiek klassement komt voor alle deelnemende Ford-verdelers heeft ons nog meer gemotiveerd, want dat laat ons toe onderling de strijd aan te gaan met de collega’s.

Ook hier geldt duidelijk het argument dat je als autoverkoper meer moet doen dan gewoon auto’s verkopen.

De Fiesta Sprint Cup is voor ons inderdaad een perfect middel om de band met de klanten te verstevigen door hen uit te nodigen naar de circuits en toe te laten te komen supporteren voor hun team, hun concessiehouder,” stelt nog Geert. “Bovendien zullen we de Fiesta na elke race tonen in één van onze drie concessies in Aalst, Ninove of Zottegem, hetgeen de link met onze aanwezigheid in de Ford Fiesta Sprint nog zal verstevigen.

Voor het besturen van de Ford Fiesta Sprint Cup kwam het tot een akkoord met Kenny Herremans.

We hadden voor een grote naam kunnen kiezen, maar de sterkte van de Ford Fiesta Sprint Cup is precies jonge debutanten de kans te geven voor een redelijk budget hun droom waar te maken en aan de start te verschijnen van een betaalbare sprintformule met allemaal gelijkaardige auto’s. Kenny kan geen indrukwekkend palmares voorleggen, maar de vastberadenheid waarmee hij al jaren probeert aan de bak te komen, is voor ons een geruststelling dat hij deze kans met twee handen grijpt en alles zal doen om de kleuren van Ford Van den Bossche met verve te verdedigen.

Van Kenny onthouden we niettemin dat hij al twee keer deelnam aan de 24 Uren van Zolder en meerdere keren zijn kans waagde in één van de vele talentenjachten.

Omdat dat bijna de enige manier is om zonder grote budgetten te kunnen racen en ook het vertrouwen te winnen bij potentiële teams,” klinkt het bij de 29-jarige young professional. “Zo won ik het zitje van de Mazda MX5 van de actie Racing Stars van Jan Wouters waarmee ik in 2013 debuteerde in de 24 Uren. Daarop waagde ik mijn kans in de Nissan GT Academy 2014, waarin ik de internationale finale haalde en werd geselecteerd voor een tiendaagse opleiding, goed voor sessies met een Nissan GT-R, JP LM en F3 van Palmer Sport. Nadien eindigde ik in de Top 10 van de internationale finale van de Radical Cup Shootout en probeerde een programma rond te krijgen in TCR Benelux, maar dat is beperkt gebleven tot een geslaagde testsessie met een SEAT Léon Cup Racer van Bas Koeten Racing. De Ford Fiesta Sprint Cup komt dus als geroepen. Ik kan Ford Van den Bossche niet genoeg bedanken dat zij mijn naam weerhielden voor het zitje.

You may also like
Ford Fiesta Sprint Cup: Benelux erkenning voor Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup in 2023
Fiesta Sprint Cup: KNAF en VRM organiseren contactdag op Circuit Zandvoort
Fiesta Sprint cup: Race Winning Brands wordt exclusief motorenleverancier
Ford Fiesta Sprint Cup Assen: Alan Czyz, een ster uit het Oosten