Home > Circuit > Ruben Valckenaere en Thibault Parmentier naar Ford Fiesta Sprint Cup

Ruben Valckenaere en Thibault Parmentier naar Ford Fiesta Sprint Cup

Het succesvolle debuut van de Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup tijdens de Max Verstappen Days op Circuit Zandvoort heeft ons geleerd dat de nieuwbakken merkenrace borg staat voor de komst van nogal wat jong en vers bloed en dus de ideale kweekvijver is voor aspirant-kampioenen. Hetzelfde geldt blijkbaar ook voor de Belgische Cup, want het toonaangevende TeamFloral vervoegt het startveld met liefst twee Fiesta’s ST-Line voor jongelingen Ruben Valckenaere en Thibault Parmentier.

“Ons verleden indachtig was het vanzelfsprekend dat TeamFloral aanwezig zou zijn in deze nieuwe promotieformule,” stelt Jean-Marc Valckenaere, de drijvende kracht. “Naar de toekomst toe biedt het mogelijkheden om onze activiteiten te differentiëren.”
Met een vader als Jean-Marc stond het in de sterren geschreven dat 18-jarige Ruben Valckenaere vroeg of laat aan de start zou verschijnen van een race. Het duurde wel een hele tijd en dat had veel te maken met het autosportmilieu waarin Ruben opgroeide!

“Van jongs af was ik erbij en bleek dat ik de microbe goed had te pakken,” vertelt Ruben. “Mijn vader leefde dan ook van en voor de autosport, maar hij besefte al te goed wat het allemaal kost en dat weerhield hem ervan om mij toe te laten op jonge leeftijd de stap te zetten. Dankzij de Ford Fiesta Sprint Cup wordt nu de kans geboden om als neofiet te debuteren in de sprintracerij. Thibault liep rond met dezelfde plannen en gezien wij  goede vrienden zijn, zullen de twee auto’s in dezelfde kleuren staan en worden ingezet door het TeamFloral Junior!”

Thibault Parmentier via de karting en rally

In tegenstelling tot neofiet Ruben deed 20-jarige Thibault Parmentier heel wat ervaring op in regionale karting en maakte via zijn vader kennis met de… rallysport!
“Mijn vader rijdt voor TeamFloral en zo leerde ik Jean-Marc en ook Ruben kennen,” zegt de jonge man uit het Westvlaamse Avelgem. “Het is de bedoeling dat ik mijn vader vroeg of laat zal vervoegen in de rally’s. Ik beschouw de stap naar de Ford Fiesta Sprint Cup als een perfecte manier om het vak te leren en bovendien speelde het financiële aspect ook mee, want de Ford Fiesta Sprint Cup is een zeer betaalbare formule.”
Alleen Thibault zat tot hiertoe tijdens de testdag achter het stuur van een échte Fiesta Sprint Cup. Het grote werk begint voor hem en Ruben pas met de vrije trainingen van de Zolderse Superprix, die betwist wordt het weekend van 30 juni en 1 juli. “Die eerste rondjes op het Circuit van Spa-Francorchamps waren alvast indrukwekkend en deden mij beseffen dat we nog veel kilometers hebben te gaan,” meent Thibault.

Maar wij hebben de smaak goed te pakken en kunnen niet wachten om ons debuut te beleven in een échte race! We willen zoveel mogelijk rijden en al eens goed vooraan finishen en daarom moeten we vermijden dat we betrokken geraken in domme incidenten, laat staan dat we elkaar van de baan zou duwen,” klinkt het bij Ruben.

(persmededeling)

 

You may also like
FFSC BE: wie van de drie?
FFSC: Maxim De Witte debuteert tijdens Finale Races
FFSC Belgium: Geen makkelijke opdracht in Zandvoort voor Bert Longin en FordStore Feyaerts.
FFSC: FordStore Feyaerts wil scoren vanaf eerste meeting