Home > #Hoofdnieuws > Ypres Historic Rally naar de Menenpoort

Ypres Historic Rally naar de Menenpoort

Jarenlang was het gezellige en pittoreske Boezinge de thuishaven van de Ypres Historic Rally, maar de organisatie trekt nu korter naar de kattestad en palmt de omgeving rond de Menenpoort in. Sas Pils wordt tevens ook voor de komende drie jaar de hoofdsponsor van de ‘SAS Pils Classic Ypres Rally’.

Het programma van de FIA Las Vegas Ypres Historic Rally en de SAS Pils Ypres Classic Rally omvat 13 klassementsproeven, maar de wedstrijd gaat van start met een uniek en gezellig evenement. Na de doortocht over het startpodium aan de Menenpoort, verzamelen de Historic-deelnemers om 18h op het domein van het Memorial Museum Passchendaele in Zonnebeke. Daar kunnen de rallyfans de klassiekers van dichtbij bewonderen en een praatje maken met de piloten. Er zal ook een signeersessie georganiseerd worden.

Na het gezellige onderonsje, gaat de eerste wagen om 19h23 van start in Langemark, een proef van 8,97 km die twee keer verreden wordt vrijdagavond. De eerste etappe wordt afgesloten met de proef van Dikkebus. Tegen 23h zijn de Historic-deelnemers terug in het servicepark bij de Menenpoort.

Zaterdag wordt een pittige dag voor de klassiekers. De eerste wagen rijdt kort na de middag over het startpodium. Vervolgens staan de proeven van de Kemmelberg, Zillebeke en Zonnebeke op het programma, gevolgd door de tweede halve lus met de proeven in Reninge, de nieuwe proef in Vleteren, Watou en Westouter-Boeschepe.

Na een laatste servicebeurt in Ieper, sluiten de Historic-deelnemers hun wedstrijd af met een tweede passage op de Kemmelberg, Zillebeke en Zonnebeke. Rond 21h10 zal de winnaar van de FIA Las Vegas Ypres Historic Rally op het finishpodium gehuldigd worden, een half uurtje later gevolgd door de winnaar van de SAS Pils Ypres Classic Rally.

You may also like
Shakedown Ypres historic rally / Monteberg rally
Ypres Historic Rally: Bjorn Syx en zijn maten…
Ypres Historic Rally: Bjorn Syx neemt over
Ypres Historic: dit was de shakedown in Boezinge