Home > #Hoofdnieuws > Lexus grijpt eerste zege na dolle slotfase

Lexus grijpt eerste zege na dolle slotfase

Emil Frey Racing heeft met de Lexus #14 van Christian Klien, Marco Seefried en Albert Costa zijn eerste overwinning behaald in de Blancpain GT Series Endurance Cup. Na een knotsgek laatste uur in Paul Ricard nam Lexus pas in de allerlaatste ronde de leiding over.

Na een extra formatieronde die al voor veel chaos zorgde, werd polesitter Jake Dennis (Aston Martin #76) bij de start compleet verrast door de wel erg vroege groene lichten. Hij viel ver terug en werd na goed twintig minuten ook nog eens in de rondte getikt in de laatste bocht.

Al na zes minuten kregen we de eerste neutralisatie, nadat de Ferrari #53 van onder meer Louis Machiels uit de wedstrijd werd getikt. Ook de Bentley #8 van onder meer Maxime Soulet kwam slecht weg en verloor bij de start veel posities.

Nog voor halfweg de zes uur durende race verloren we de WRT Audi #1 van Dries Vanthoor door een probleem met de startmotor. Ook Soulet en Maxime Martin (Aston Martin #62) zagen hun wagens net voor het laatste uur uit de koers verdwijnen. Door alle pech onder de Belgen was Fred Vervisch met een twaalfde plaats in de Audi #17 de hoogst geklasseerde landgenoot.

Knotsgek laatste uur

De #58 McLaren van Côme Ledogar, Andrew Jordan en Ben Barnicoat reed vijf van de zes uur aan de leiding, maar bij de laatste pitstop ging het mis. De SMP Racing Ferrari #72 van Miguel Molina nam de leiding over en de McLaren moest opnieuw naar de pits voor een Drive Through Penalty. Ferrari leek te gaan zegevieren, maar niet veel later stond Molina plotseling op drie in plaats van vier wielen.

Bentley kwam zo compleet onverwacht aan de leiding, maar in de allerlaatste ronde verloor Jules Gounon in de #7 de leiding aan de Lexus van Albert Costa. Die laatste bezorgde het Zwitserse Emil Frey Racing en Lexus een eerste overwinning in de Blancpain GT Series.

Bentley moest vrede nemen met de tweede plaats, terwijl McLaren alsnog op het podium finishte. Raffaele Marciello (Mercedes #88) en Matt Parry (Nissan #23) vervolledigden het podium.

In Pro-AM ging de overwinning naar de Ferrari #51 van Matt Griffin, Duncan Cameron en Gianluca de Lorenzi, na een late opgave voor de Ram Racing Mercedes van Euan Hankey. De snelste wagen in de AM Cup deed het zelfs beter in het algemene klassement, want de #188 McLaren van Chris Goodwin, Chris Harris en Alexander West finishte als achttiende algemeen.

De volgende race is voor eind juli: de Total 24 Hours of Spa!

Foto © SRO

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers
GT World Imola: debuut voor paralympiër Nigel Bailly