Home > #Hoofdnieuws > GT World Imola: debuut voor paralympiër Nigel Bailly

GT World Imola: debuut voor paralympiër Nigel Bailly

Dit weekend staat de eerste manche van de GT World Challenge Europe op het programma. In Imola starten er in totaal 52 wagens met telkens drie rijders. Één van die 156 rijders is Nigel Bailly (Bentley) en voor hem is het zijn eerste ervaring met de GT3-wagen.

foto: © Nigel Bailly – Facebook

Al sinds zijn jeugd heeft Nigel Bailly (31) een passie voor motorsport, maar het noodlot leek toe te slaan op zijn veertiende. Toen kreeg hij een ongeluk, waardoor hij verlamd en in een rolstoel geraakte. Dit hield hem echter niet tegen om zijn dromen na te jagen en verder te doen in de autosport. Vele jaren later staat hij aan de vooravond van zijn eerste GT3-avontuur. “Imola wordt voor mij eerst en vooral een belangrijke leerschool. In de voorbije maanden heb ik nog maar één keer echt met de wagen gereden en dat was tijdens de testdagen. Daar verloren we dan nog eens kostbare tijd door mechanische problemen, maar deze zou voor dit weekend opgelost zijn. De ambitie voor het weekend is vooral om te finishen en de wagen en klasse te leren kennen, ” zegt Bailly.

Dit weekend zal hij in de Pro-Am rijden, dat wil zeggen dat hij als nieuweling met ervaren rijders een wagen deelt. Team CMR, met de Bentley Continental GT3, heeft een volledige Belgische line-up met naast Bailly, Matthieu De Robiano en Stéphane Lémeret (tweede GT4 silver 2021 en derde GT4 silver 2020). Vooral Lémeret is voor Bailly een enorme toeverlaat: “Stéphane (Lémeret) kent de wagen en de klasse uitstekend en geeft ons advies van wat we anders zouden kunnen doen om sneller te gaan. De Bentley is ook de moeilijkste wagen om onder controle te krijgen en daarom ben ik blij dat we iemand als Stéphane in het team hebben,” laat Bailly weten.

De kwalificatie is op zondagochtend om 9u00 en de drie uur durende race start om 15u00. Info over de andere deelnemer vindt u hier.

You may also like
GT World: Nigel Bailly in GT World Challenge Europe
IGTC: Bentley trekt zich terug
Industrie: Bentley start opnieuw met de productie
In een notendop: het nieuwste van Porsche, Bentley, McLaren en Alpine