Home > Circuit > Enkele wijzigingen in Blancpain Endurance voor Paul Ricard

Enkele wijzigingen in Blancpain Endurance voor Paul Ricard

Twee weken na Silverstone trekt de Blancpain GT Series Endurance komend weekend naar het zuiden van Frankrijk. Ditmaal rijden de deelnemers op zaterdagavond en dat geen drie, maar wel zes uur. De lange avondrace is de laatste voorbereiding in competitie op de 24 Uur van Spa, einde juli.

51 GT3-wagens starten er in de Franse meeting van Blancpain GT Series. Er zijn weinig veranderingen, met vooral wijzigingen bij de topteams. Zo rijdt Fred Vervisch in de plaats van Marcel Fässler in de WRT Audi R8 LMS met startnummer #17. Guy Smith is nu weg bij Bentley Team M-Sport en dus krijgen Steven Kane en Jules Gounon de jonge Jordan Pepper naast zich. Saintéloc Racing doet het in de Audi met Markus Winkelhock, Simon Gachet en Christopher Haase. Terwijl onze landgenoot Christian Kelders met Marc Rostan en Nyls Stievenart in een Sainteloc Audi in Am Cup zal rijden.

Alvaro Parente zien we dan weer in de Mercedes-AMG GT3 van Strakka Racing, terwijl Adrien Tambay het gezelschap krijgt van Christian Vietoris en Felipe Fraga. Bij Team AKKA-ASP zien we Thomas Jäger in de Mercedes-AMG GT3 met Adam Christodoulou en Raffaele Marciello.

Voor het overige zien we van Belgische zijde uiteraard de leider in de uithouding Dries Vanthoor, naast Maxime Soulet, Maxime Martin en Louis Machiels aan de start verschijnen.

You may also like
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
Ligier European Series: dertien teams strijden vanaf 15 april voor de titel
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series
De eindejaarsvragen: Louis Machiels