Home > #Hoofdnieuws > Belgische mindervalide rijder in 2020 naar Le Mans?

Belgische mindervalide rijder in 2020 naar Le Mans?

In Paul-Ricard begon afgelopen weekend het project ‘Un volant pour Tous’ van Frédéric Sausset, een mindervalide rijder die in 2016 deelnam aan de 24 Uur van Le Mans. In 2020 wil hij met zijn team en drie mindervalide rijders – waaronder een Belg – opnieuw naar Le Mans.

Het team La Filière Frédéric Sausset kwam afgelopen weekend voor het eerst aan de start van de VdeV Series met een aangepaste Ligier LMP3. Daarmee is het mogelijk om gas te geven, te remmen en te koppelen via het stuur.

Voormalig MotoGP-rijder Takuma Aoki (44) belandde bij een motorongeval in 1998 in een rolstoel en is de bekendste naam onder de rijders. De 35-jarige Fransman Snoussi Ben Moussa maakt ook deel uit van het team en onderging een amputatie van zijn linkerhand.

De derde rijder is een Belg: de 28-jarige Nigel Bailly. Bailly zien we momenteel aan het werk in de BGDC en de SsangYong RX Cup. Hij had in 2004 op 14-jarige leeftijd een zwaar ongeval, waardoor hij beide benen niet meer kan gebruiken.

“Ik zou dolgraag deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans”, zegt Bailly. “Ik wil er ook van genieten om met het team te werken en op technisch en fysiek vlak te evolueren. Er wacht ons een heel grote uitdaging!”

Het doel van het team is om in 2020 aan de start te staan van de 24 Uur van Le Mans. Dit jaar staat een deelname op het programma aan de Franse VdeV, waarin het drietal vorig weekend een derde plek behaalde in de klasse Prestige LMP3. In 2019 en 2020 mikt het team op de Michelin Le Mans Cup, de European Le Mans Series en dus ook de 24 Uur van Le Mans.

Foto: 2MT Photographie

You may also like
Le Mans Cup: Brent Verheyen met Haegeli by T2 Racing
In een notendop: FIA WEC, DTM en LMP3
FIA WEC: Peugeot aan de start in Monza
FIA WEC – Le Mans: Goodyear met een voorraad