Home > #Hoofdnieuws > Colsoul derde in openingsrit Kazachstan Rally

Colsoul derde in openingsrit Kazachstan Rally

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

In Kazachstan is de vijfde manche van de FIA wereldbeker voor Cross-Country Rally van start gegaan. De Saoudi Yazeed Al-Rajhi (MINI John Coopers Works) won de openingsrit

Vier Mini’s domineerden de uitslag van deze eerste rit over 280 km, met achter Al-Rajhi ook nog Luc Alphand (MINI John Coopers Works Buggy) en het duo Przygonski-Colsoul (MINI John Coopers Works).

Nasser Saleh Al-Attiyah, uitkomende voor het Belgische Overdrive Racing, leidde in zijn Toyota Hilux maar hij werd voor de tweede rally op rij geveld met motorproblemen. Hij gaf uiteindelijk op.

Dat zou alweer een gouden zaak kunnen blijken in de kampioenschapsstand voor Przygonski, die wordt genavigeerd door onze landgenoot Tom Colsoul. “We dienden de hele dag als eerste op het parcours de wegen te openen. Het was een mooie dag en we genoten er van. Hier en daar was de navigatie wat moeilijk, maar we probeerden dan ook druk te zetten“, zei Przygonski.

De teams kwamen vanavond aan in de bivak in Kenderly. Morgen wordt er een eerste lus gereden van 414 km rond Kenderly, door de woestijn naar de oostelijk gelegen stad Senek. Het is meteen de langste etappe van de rally.

foto: http://rallykazakhstan.com

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan