Home > #Hoofdnieuws > Neuville wint Portugal en is weer WK-leider

Neuville wint Portugal en is weer WK-leider

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul hebben in Portugal hun tweede zege van het WRC-seizoen behaald. Onze landgenoten nemen zo ook de leiding in het WK over van Sébastien Ogier en Julien Ogressia. Het was de achtste zege ooit van Neuville en Gilsoul in het WK, in de achtste verschillende WK-wedstrijd. Elfyn Evans (Ford) en Teemu Suninen (Ford) maakten het podium compleet.

Het werd een fantastische zege voor Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul. Het Belgische duo in de Hyundai won niet alleen de rally van Portugal, er was vooral de manier waarop. De Belgen in de Hyundai beheersten de wedstrijd en pakten naast de zege ook nog eens de tweede plaats in de Power Stage. Neuville vertrekt zo uit Portugal met 119 punten, maar liefst 19 meer dan Sébastien Ogier. De Fransman droop behoorlijk gefrustreerd af en is nu op achtervolgen aangewezen.

Thierry Neuville: “Wat een weekend, de wagen was fantastisch, het team heeft ons enorm gesteund, en wij hebben een foutloze rally gereden. We hebben nog echt alles gegeven in de Power Stage, maar met twee wielen in de koffer zat er niet meer in. Jammer van de pech voor mijn teamgenoten, want er had nog meer ingezeten voor Hyundai.”

Achter Neuville werd Evans mooi tweede, zijn eerste podium van het seizoen en Suninen werd derde, zijn eerste podium in WRC ooit. Lappi (Toyota), Sordo (Hyundai) en Breen (Citroën) maakten de top-6 volledig.

Deze zege in Portugal is de achtste uit de carrière van Neuville, de eerste in Portugal, wat ook voor Hyundai geldt. Hyundai leidt nu in het WK voor constructeurs met 13 eenheden meer dan Ford.

Nog vermelden dat Pontus Tidemand in een Skoda WRC2 won.

Tussenstand WK: 1. Neuville 119, 2. Ogier 100, 3. Tänak 72, 4. Sordo 58, 5. Lappi 57…

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2