Home > #Hoofdnieuws > Bottas snelst, Vandoorne test banden

Bottas snelst, Vandoorne test banden

Formule 1-coureur Valtteri Bottas was met zijn Mercedes de snelste tijdens de tweede dag van de in-season test in Barcelona. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne testte een hele dag banden voor Pirelli.

Mclaren en Force India hadden in Barcelona elk een tweede auto op de baan en eentje daarvan stond volledig ter beschikking van bandenleverancier Pirelli. Vandaag zat Vandoorne achter het stuur van de Mclaren MCL33 om de banden voor 2019 te helpen ontwikkelen.

Twee uur voor het einde van de sessie zat het programma van Vandoorne er al op, toen hij er 96 ronden had opzitten. Van de dertien deelnemende rijders reed hij de tiende chrono.

Mercedes bovenaan

Net als in het weekend stond Mercedes bovenaan de tabellen. Valtteri Bottas reed 139 ronden en was  68 duizendste van een seconde sneller dan de eveneens erg bedrijvige Ferrari-testrijder Antonio Giovinazzi.

De reserverijder van Mclaren, Lando Norris, maakte een sterke indruk en reed op het einde van de sessie nog naar de derde tijd. Robert Kubica reed in zijn Williams de achtste tijd en verder kregen ook Nikita Mazepin (Force India), Jack Aitken (Renault), Jake Dennis (Red Bull), Sean Gelael (Toro Rosso) en Nicholas Latifi (Force India) als juniorrijders tijd in een Formule 1-bolide.

Van de vaste rijders kwamen ook Kevin Magnussen (Haas), Charles Leclerc (Sauber) en Pierre Gasly (Toro Rosso) in actie. Zij kunnen nu een weekje rusten alvorens richting Monaco te vertrekken voor de zesde Grand Prix van het seizoen.

Foto © Mclaren

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll