Home > #Hoofdnieuws > Wat een autosportweekend…

Wat een autosportweekend…

Komend weekend wordt erg druk, neen ontzettend druk in de autosport in binnen en buitenland. Wij ademen diep in en bezorgen u een overzicht.

Het WK rally is al aan de zesde van dertien manches toe en daar leest u hier meer over. Maar rally rijden doen we ook in Bocholt, voor de vijfde manche van het Belgian Rally Championship. Ook daar blikt autosportwereld op vooruit en wel hier.

Op circuit is de keuze zo mogelijk nog ruimer. In Duitsland kan u zaterdag naar de Formula E in Berlijn en op de Lausitzring, ten oosten van Berlijn, is er de tweede meeting van het DTM. Ook de Duitse F4 is er aan het werk, met Charles Weerts.

En wat dan te zeggen van de Jumbo Racedagen in Zandvoort? WTCR en TCR Europe, met inbegrip van de TCR Benelux, Supercar Challenge, Porsche Cup Benelux en nog enkele andere races. Wie dat nog niet voldoende vindt, kan op Silverstone Blancpain Endurance – hier meer -, Eurocup Formula Renault – met Max Defourny- en de Lamborghi Trofeo – met Niels Lagrange- volgen.

Heel wat Belgen, met onder meer Tom Boonen, Anthony Kumpen, Stienes Longin en andere Goossens, Pampel of Dumarey ook in het Italiaanse Francacortia, voor de tweede meeting van de Europese NASCAR. In Magny Cours is er dan weer BGDC.

In Spa-Francorchamps is er de schitterende Spa Classic.