Home > Circuit > Goodwood Revival, prepare to race

Goodwood Revival, prepare to race

Goodwood Revival bestaat 20 jaar en het belooft opnieuw een groot feest te worden. Hoewel het evenement pas in september is, kennen we nu al het onderstaande programma. Er zijn enkel nog tickets beschikbaar voor het hele weekend en voor zondag, want die voor zaterdag zijn de deur al allemaal uit. Wie even terug wil naar de gloriejaren van de autosport moet dit weekend in de agenda noteren.

Vrijdag 7 september

Kinrara Trophy (60 minuten, twee rijders)
Voor het derde jaar op rij gaat deze wedstrijd door met GT-wagens van voor 1963, die met gloeiende remmen de nacht in racen.

Zaterdag 8 september

Fordwater Trophy (20 minuten)
Op productiebasis geprepareerde sportwagens en GT’s die vooral tussen 1948 en 1954 aan de slag waren. Dit jaar staat een groot aantal Jaguar XK 120 aan de start, om het 70-jarige bestaan van het type te vieren.

Barry Sheene Memorial Trophy, deel 1 (25 minuten– twee rijders)
Ook motorfietsen staan hier aan de start, maar dan wel enkel types die voor 1959 aan de start stonden van wedstrijden. De wedstrijd wordt op gang getrokken met een ware Le Mans-start. Vorig jaar was Man TT-legende Michael Dunlop bijna twee seconden per ronde sneller dan de rest van het veld, indrukwekkend.

St Mary’s Trophy (25 minuten)
De swingende jaren zestig komen hier naar boven: Lotus Cortina, Mini en Ford Galaxie zullen zorgen voor close racing rondom het vliegveld van Goodwood. Een wedstrijd die je moet gezien hebben, alleen al voor de vele grote namen die hier aan de start komen.

Goodwood Trophy (20 minuten)
Hier gaan we bijna negentig jaar terug in de geschiedenis met Grand Prix-machines: Alfa, Bugatti, ERA en Maserati. De namen alleen al spreken tot de verbeelding.

Whitsun Trophy (25 minuten)
Britse sportwagens van voor 1966 zijn in deze manche te zien. Het geluid van de V8-motoren, de Ford GT40, Lola T70 Spyder, Lotus30, Mclaren M1B… Moeten we meer zeggen?

Freddie March Memorial Trophy (20 minuten)
De laatste race op zaterdag gaat terug naar de jaren 1952, 1953 en 1955. En dan weten dat deze race in 2016 een mooie strijd opleverde met een verschil tussen de twee leiders van amper drie tienden van een seconde…

Zondag 9 september

Chichester Cup (20 minuten)
Junior Formulewagens met remschijven die reden tussen 1960 en 1963.In 2017 stonden negen verschillende merken in de top tien.

Richmond and Gordon Trophies (20 minuten)
2.5 Grand Prix-wagens waaronder merken als Maserati, Ferrari en BRM. Deze wedstrijd doet herinneren aan de mooie jaren van José Froilan Gonzalez, Reg Parnell, Stirling Moss en Mike Hawthorn.

Barry Sheene Memorial Trophy, deel 2 (25 minuten– twee rijders)
Tweede wedstrijd van de motorfietsen.

St Mary’s Trophy, part 2 (25 minuten)
Deze keer zijn het de eigenaars die het stuur in handen nemen in plaats van de professionele rijders die het op zaterdag deden.

Royal Automobile Club TT Celebration (60 minuten– twee rijders)
Het hoogtepunt van het weekend, GT-wagens met gesloten cockpit gekend van de RAC TT-wedstrijden tussen 1960 en 1964. De professionele rijders aan de start hier maken er een erezaak van deze wedstrijd te winnen.

Glover Trophy (20 minuten)
Grand Prix-wagens van tussen 1961 en 1965, merken als Brabham, BRM, Cooper en Ferrari staan er aan de start.

Sussex Trophy (25 minuten)
Sportwagens die het wereldkampioenschap hebben betwist tussen 1955 en 1960. De jaarlijkse afsluiter van het evenement.

Tussen deze wedstrijden door zijn ook de oefenritten en kwalificaties te bekijken.

You may also like
Goodwood Revival 2018: viering van twintig magische jaren