Home > Rally > Divers > Wagemans rijdt de perfecte rally in Roemenië

Wagemans rijdt de perfecte rally in Roemenië

Het seizoen 2018 is uitstekend begonnen voor Joachim Wagemans en François Geerlandt. In het Roemeense Cluj won de 23-jarige piloot uit Kapellen overtuigend de TER2 Cup, met als bonus een 9de plaats algemeen (8ste in het TER-klassement).

Zonder enige testkilometers in de benen, reisde Joachim Wagemans af naar de openingswedstrijd van de Tour European Rally, het kampioenschap waarin hij vorig jaar het kampioenschap in R2, de zogenaamde TER2 Cup, won. Gelukkig was er bij aankomst in Roemenië een mogelijkheid om te testen.

“De trip naar Roemenië was een heel avontuur. Samen met mijn papa deden we er drie dagen over met de vrachtwagen. Maar, ter plaatse hebben we een 50-tal kilometer kunnen testen. Dat was belangrijk, want het was al van november geleden dat ik met mijn Peugeot 208 R2 had gereden. Bovendien maakte ik voor de eerste keer kennis met de banden van DMack. We kregen ter plaatse veel advies en bijstand van de mensen van DMack, zodat ik de reacties van de banden snel onder de knie had,” vertelde Joachim.

Op de shakedown liet de Peugeot-rijder uit Kapellen niet in zijn kaarten kijken. “Mijn enige concurrent in de TER2 Cup, de Bulgaar Grigor Grigorov, Junior-kampioen in zijn land, leek zeker van zijn stuk. Maar, op de allereerste proef van de wedstrijd, was ik maar liefst 35″ sneller. We draaiden een toptijd, tussen de R5’s. De rest van de wedstrijd heb ik kunnen controleren,” vervolgt Joachim.

“De klassementsproeven in Roemenië waren erg snel en uitdagend. Een prachtig parcours. En we werden in Roemenië ook uitstekend ontvangen door de mensen van de TER. Zo stonden we met het serviceteam naast het team van Giandomenico Basso, de titelverdediger in de TER,” lacht Joachim Wagemans, die na 14 KP’s en 156 km tegen de chrono de eerste manche van de DMack TER 2 Cup won. “We reden dit weekend gewoon de perfecte wedstrijd. Ik voelde me goed in de Peugeot 208 R2 en het leverde zelfs een 8ste plaats algemeen in de TER op! Bovendien werd ons team nog extra in de bloemetjes gezet met de Team Spirit Award.”

Na de lange rit terug naar Kapellen, is er geen tijd om op adem te komen. “We zijn dinsdag gearriveerd en we zijn meteen aan het werk gegaan, want zondag vertrekken we richting de Rallye d’Antibes in Zuid-Frankrijk, de tweede manche van de Tour European Rally. Onze Peugeot moet helemaal nagekeken worden, wat betekent dat heel wat onderdelen gedemonteerd worden voor een grondige controle. Maar, na deze overwinning doen we dat natuurlijk met plezier, want ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd in Frankrijk. Daar zal de Franse Peugeot 208 Cup aan de start staan. Ik ben benieuwd naar hun chrono’s, al rijden zij met Michelin en wij met DMack.”

You may also like
BRC: Omloop volgt Ieper in TER
Junior BRC: Joachim Wagemans onverhoopt winnaar in TAC Rally
Wagemans negende in R5 debuut op Madeira
Wagemans gaat zijn kans op Madeira