Home > Rally > Divers > Wagemans gaat zijn kans op Madeira

Wagemans gaat zijn kans op Madeira

In Madeira is er de vierde manche van de Tour European Rally, een alternatief voor rijders die enkele grote ‘Europese’ wedstrijden willen rijden maar geen deelname aan het (duurdere) FIA EK Rally willen.

Eén Belgische bezetting gaat er zijn kansen gaaf houden op een topklassering: de jonge Joachim Wagemans met de ervaren co Francois Geerlandt. Zij leiden de TER2 klasse (voor R2 wagens), maar starten deze keer op een Peugeot 208T16 R5, een prijs voor het behalen van de TER2 titel vorig jaar.

Samen met de Italiaan Giandomenico Basso (Hyundai i20 R5) zijn ze zo ongeveer het einge buitenlandse team in een zee van Portugese deelnemers aan deze Rally Vinho da Madeira. Basso is in principe ook de topfavoriet. In het kampioenschap staat hij met 52 punten, tegenover Wagemans die tweede staat met 34 punten. In TER2 echter staat Wagemans onbedreigd aan de leiding met 92 punten, meer dan dubbel zoveel dan Grigor Grigorov (45). Een nieuwe TER2 titel lijkt daar maar een kwestie van tijd.

Alle antwoorden, die worden geleverd aan de finish op zondagavond…

 

(foto: RallyandRaces.com)

You may also like
BRC: Omloop volgt Ieper in TER
Junior BRC: Joachim Wagemans onverhoopt winnaar in TAC Rally
Wagemans negende in R5 debuut op Madeira
Met de Peugeot 208 T16 in mijn lievelingsrally