Home > Circuit > Team RaceArt start Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Spa met zege, podium en mooie ereplaatsen

Team RaceArt start Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Spa met zege, podium en mooie ereplaatsen

Spa-Francorchamps was de perfecte plaats om de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux van start te laten gaan. Het snelste merkenkampioenschap van de Benelux profiteerde van een prachtig weekend in de Belgische Ardennen en dat voor volle tribunes. Als voorprogramma van het WK uithouding of FIA WEC kwam de Benelux Cup met de legendarische Porsche 911 perfect tot zijn recht. Roger Grouwels won de eerste race van het weekend in zijn klasse, pakte vervolgens nog eens een podiumplaats en mag dus best tevreden zijn over het begin van het seizoen, dat razend spannend belooft te worden. Edward Grouwels kende pech in de eerste race, maar werd mooi vierde in de tweede wedstrijd, terwijl rookie Bas Barenburg net het omgekeerde deed. Hij werd vierde in de eerste afspraak, maar kende wat tegenslag in de wedstrijd op zaterdag.

Team RaceArt maakt van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux dit seizoen de hoofdopdracht. Het Limburgse team zet er drie Porsche 991 Cup GEN II in. Naast de wedstrijden in de merkencup, zien we de rijders van het team bij gelegenheid ook aan het werk in de Supercar Challenge. De hoofdopdracht is dus de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux met de nieuwe 911.

Roger Grouwels: “We kunnen op een geslaagd eerste weekend terugblikken. De eerste race, na een sterke kwalificatie, werd inderdaad een succes. Ik kon mijn eerste plaats in de B-klasse vasthouden en wat me ook plezier deed; ik was perfect in staat om me te meten met de Franse deelnemers die ook hun eigen B-klasse hebben. Enkel Sébastien Dumez eindigde voor mij en daar was ik best trots op. Een seizoen starten met een zege is altijd leuk en in een fel betwiste competitie als de Porsche GT3 Cup Benelux is ieder punt in de eindafrekening belangrijk. Vandaar dat ik in de tweede race ook snel berekend gereden heb, ik wilde vooraan eindigen, maar wist dat na een minder goede kwalificatie de zege er niet in zou zitten.”

Edward Grouwels en Bas Barenburg kenden een gelijklopend weekend, met een mooie vierde plaats en een race met wat problemen. Beide rijders onthouden vooral het positieve van de beide race, in concreto de vierde plaats.

Bas Barenburg: “Ik eindigde op een zucht van het podium, net achter Pierre Piron, toch een zeer ervaren rijder. Ik ben daar dan ook heel tevreden mee. De tweede race was niet zo makkelijk, met een klein race incident, maar anderzijds, mijn snelste rondetijd was weer behoorlijk.

Edward Grouwels: “Eigenlijk geldt hetzelfde voor mij, mijn broer snoepte me in de laatste race net het podium af (lacht), maar dat zetten we nog wel eens recht!”

(persbericht)

You may also like
Porsche GT3 CCBNL: een avond tussen verleden en toekomst
Porsche Cup Benelux: driemaal samen met de DTM
Team RaceArt moet titeldromen een jaar opbergen
Opnieuw zeer leerrijk weekend voor Van Dalen