Home > Circuit > Stemmen na de openingsmanche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Spa

Stemmen na de openingsmanche van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Spa

Afgelopen weekend ging de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux van start. Xavier Maassen reed de snelste ronde van het weekend, behaalde de polepositie voor de tweede race en won in de Benelux-competitie. Didier Van Dalen behaalde tijdens de tweede race zijn beste resultaat: de zesde plaats.

Xaivier Maassen, #1 DVB Porsche 911 GT3 Cup: Die snelle ronde was me het rondje wel! Zo’n ronde leg je niet ieder weekend af en vooral, de tweede race van het weekend is die net voor de start van de FIA WEC op zaterdag, volle tribunes dus gegarandeerd… Dit is zo een van die prestaties waar je als rijder best trots op mag zijn en ze blijft me zeker nog een tijdje bij. De eerste zege was binnen, maar in wat voor een race… Bij de start was er een stevige crash, zonder gevolgen voor de rijders, maar wel met een safety car van meer dan twintig minuten als gevolg… We konden amper drie ronden racen en bovendien was de man met de vlag niet wakker en had niemand begrepen dat de race al afgelopen was. We raceten dus verder… na de race. Het was allemaal zeer verwarrend en wat vreemd, maar ik kwam als tweede algemeen en als winnaar in het Benelux-klassement over de meet! Dit seizoen is er een met vijf kandidaten voor de titel en ik denk dat het erg belangrijk wordt om zeer regelmatig te zijn en ieder weekend veel punten te scoren! Bedankt ook aan DVB RACING voor de prima wagen en nu maak ik me op voor de 24 Uur van de Nürburgring volgend weekend!” 

Didier Van Dalen, #911 Kronos Porsche 911 GT3 Cup: Voilà, een mooie afsluiter van het weekend voor het hele team! De hele meeting lang hebben we hard gewerkt en ook veel geleerd, vooral op het vlak van de afstelling. Zelfs tijdens de tweede race hebben we nog zaken anders aangepakt en iedere keuze bleek lonend. Het team en ik zitten nog echt in een leerfase, een positieve leercurve en dat tegen de echte specialisten van de Porsche Cup. We zitten echter niet meer ver van de betere rijders en dat laat het beste voor het vervolg van het seizoen verhopen. Bovendien is de ambiance in het team zeer goed. De samenwerking tussen de mecaniciens van de concessie, Joël en Julien, en de mensen van Delahaye Racing, Pierre en Maxime, werkt enorm goed. De tweede race werd gedurende 20 minuten geneutraliseerd en dat maakte dat er niet veel meer inzat om op te schuiven. Er waren meerdere incidenten bij de start en ik kon net uit het geharrewar van de aanvangsfase blijven!”

You may also like
Wat doet Xavier Maassen in corona-tijden?
Porsche Carrera Cup Benelux: Xavier Maassen op zoek naar derde titel
DVB RACING met ambitie naar 2019!
De eindejaarsround-up: Xavier Maassen