Home > Rally > ERC > Lukyanuk met de tweede op rij

Lukyanuk met de tweede op rij

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Alexey Lukyanuk haalde zijn tweede opeenvolgende overwinning in het FIA European Rally Championship. Hij versloeg in de Rally Islas Canarias een groepje  ERC Junior Under 28 rijders met zijn belangrijkste rivaal Nikolay Gryazin.

Gryazin finishte 51 seconden achter Lukyanuk en werd uiteraard de winnaar van de ERC Junior U28 victory. Zijn belangrijkste Junior rivaal, Fabian Kreim, maakte een fout door zich te laat aan te melden bij de laatste proef van de rally. De straftijd die hij kreeg, deed hem een algemene podiumplaats verliezen! De Spanjaard José Suárez, op Hyundai, nam zijn plaats over. Onze landgenoot Bjorn Degandt, copiloot op de Skoda Fabia R5 van Albert von Thurn und Taxis, finishte op een 14de plaats in het algemeen klassement.

De Portugees Diogo Gago (Peugeot 208 R2) won een uiteindelijk met bijna 9 seconden de strijd voor het ERC Junior Under 27, voor de Let Mārtiņš Sesks (Opel Adam R2).

(foto: fiaerc.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
ERC: ongewijzigde kalender 2020
ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.
ERC Polen: opgave Grégoire Munster in zicht van finish
ERC Polen: Munster wil doorgaan op zijn elan