Home > #Hoofdnieuws > Fernando Alonso maakt indruk in Spa

Fernando Alonso maakt indruk in Spa

Deze middag ervaarde Fernando Alonso voor het eerst hoe het eraan toe gaat in het WEC met een LMP1. Hij bemant samen met Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima één van de Toyota GAZOO Hybrid TS050 voor de opener van het WEC-seizoen: de 6 Uur van Spa. De Formule 1-rijder bij McLaren reed meteen de snelste ronde in de eerste vrije training.

Hoewel Alonso ons allen bekend is van verschillende autosportkampioenschappen, nam hij nog nooit eerder deel aan een wedstrijd in het World Endurance Championship. “Het FIA WEC is een volledig nieuw avontuur voor mij. Het wordt heel interessant. Ik kon er uiteraard niet zijn voor de proloog, maar ik was er wel voor de tests in Spanje”, aldus Alonso.

Verkeer

De aanpassing van een eenzitter naar de hybride proto van Toyota is een uitdaging voor de Spanjaard. Vooral het type race is verschillend, aangezien het veld is opgedeeld in vier klasses met drie verschillende snelheden. “Mijn eerste ervaring met het verkeer was deze middag tijdens de eerste vrije training. Daar moet ik nog wat aan wennen”, geeft hij toe. “Ik heb ook nog veel te leren over de technische afstelling van de wagen. Gisteren was ik me nog tot 12.00u ’s nachts aan het inlezen over de techniek!”

Tijdens de eerste vrije trainingssessie eerder deze middag, zette Alonso meteen de snelste chrono neer. Al claimt hij dat geluk aan zijn kant stond, het bewijst dat de debutant niet moet onderdoen voor de concurrenten. “Ik wou de wagen al wat pushen tijdens de eerste keer in het verkeer, maar ik had ook het geluk dat ik een clean lap kon rijden. Maar dat is niet zo spectaculair, hoor. Het was nog maar de eerste vrije training…”

Foto’s © WEC

You may also like
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
WRC Zweden: winst voor Tänak, Neuville ondanks teamorders toch derde
WRC Zweden KP15: Neuville wint vier proeven en is derde, Tänak leidt
WRC Zweden KP11: Breen blijft leider, Neuville wint KP, maar blijft zesde