Home > #Hoofdnieuws > Aston Martin en Maxime Martin voor het eerst samen in Spa

Aston Martin en Maxime Martin voor het eerst samen in Spa

Zaterdag begint Maxime Martin aan zijn eerste seizoen in het FIA World Endurance Championship. Onze landgenoot maakte de overstap van fabrieksrijder bij BMW naar fabrieksrijder bij Aston Martin. Het Britse merk bracht een nieuwe V12 Vantage uit, waarmee Martin zich dit weekend op eigen bodem waagt aan de Total Zes Uur van Spa-Francorchamps.

“Voor mij is het een échte thuisrace. Het is altijd leuk om in Spa te rijden en het is super om het seizoen van het WEC hier te starten”, opent Martin. Samen met twee Britten, Alexander Lynn en Jonathan Adam, hoopt hij op een zo goed mogelijk resultaat met de gloednieuwe V12 Vantage GTE.

Goed voorbereid

Om zes uur het onderste uit de kan te halen van een wagen, is uiterste betrouwbaarheid een vereiste. Daar gaan uiteraard de broodnodige testsessies mee gepaard. “Dit seizoen ga ik een nieuwe uitdaging aan met Aston Martin na mijn carrière bij BMW. Deze winter hebben we meer dan 35,000 kilometer getest”, aldus onze landgenoot.

“Niet alleen de wagen is nieuw voor mij, maar ook het kampioenschap. Eerder al reed ik mee in de 24 Uur van Le Mans, maar het is de eerste keer dat ik de volledige kalender meerijd in LMGTE Pro”, vertelt Martin enthousiast. Tegenover vorig jaar veranderde het pitstopreglement in die klasse. De bandenwissel en de refueling mogen vanaf heden op hetzelfde moment gebeuren. “De pilotenwissel is daardoor van cruciaal belang. De concurrenten zijn zich daar ook allemaal van bewust, het zijn allemaal hele goede tegenstanders. Het wordt heel spannend tijdens de race!”

Foto’s © FIA – Aston Martin Racing