Home > #Hoofdnieuws > Stemmen voor WEC in Spa

Stemmen voor WEC in Spa

Zaterdag om 13u30 start de openingswedstrijd van het World Endurance Championship met de Zes Uur van Spa. Heel wat grote namen komen in actie, waaronder ook André Lotterer, Antonio Felix Da Costa en Tony Kanaan. Dit zijn hun visies op de aankomende race.

André Lotterer, #1 Rebellion R13 – Gibson (LMP1): “Dit is een thuisrace voor mij. Ik rijd al in Spa vanaf ik nog met de go-karts reed. Ik heb deze race al gewonnen, en het is de bedoeling om dat nu weer te doen. Deze ochtend heb ik nog niet in de wagen gezeten, maar dat komt nog wel in de tweede vrije training. Deze keer kom ik niet aan de start in een hybride wagen, het is nu wel een stukje gemakkelijker omdat ik me niet meer moet bezighouden met de switch naar vierwielaandrijving. De wagen heeft wel een goede downforce en ik schat het potentieel hoog in. Ik hoop op een mooie strijd!” 

Antonio Felix Da Costa, #82 Team MTEK BMW M8 GTE 5LMGTE Pro): Ik debuteer in het WEC zaterdag, maar ook in de uithoudingsracerij. BMW brengt ook voor het eerste de M8 GTE uit in het WEC. Alles is dus nog heel nieuw, zowel het team als ik zijn nog in de gewenningsfase. We hebben veel getest, maar onze kennis is nog niet 100%. We moeten nog wat aftasten hoe lang we banden kunnen gebruiken en we moeten opletten met de temperatuur. Ik moet ook wennen aan het verkeer, ik moet veel meer in mijn spiegels dan normaal. Ik snap niet hoe de Balance of Performance precies in elkaar zit, daar weet ik niet veel over, maar ik hoop dat we met een gelijk veld kunnen starten. Het liefst zou ik het uitvechten op het circuit.”

Tony Kanaan, #67 Chip Ganassi Ford GT (LMGTE Pro): “Het is 25 jaar geleden dat ik hier in Spa nog eens heb geracet. Toen ging de chicane nog de andere kant op! Ik kijk uit naar de race op zaterdag, ik heb met mijn teamgenoten hier (Priaulx en Tincknell) ook al in Daytona samen gereden. Het wordt spannend!”

Foto © WEC

You may also like
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
Nieuwe wandeling langs Circuit de Spa-Francorchamps
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers