Home > Circuit > Even terugspoelen: de Lotus Cup Europe

Even terugspoelen: de Lotus Cup Europe

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

We moeten schuldig pleiten… In het tumult van alle auto- en motorsportactualiteit die in april plots losbarstte, vergaten we melding te doen van de Lotus Cup Europe. Het kampioenschap voor de fanaten van het legendarische Britse merk bezorgde ons vorig seizoen veel kijkplezier en zag een Belgische triomf met John Rasse. Deze Europese competitie opende twee weken geleden zijn seizoen, in het randprogramma van de Historic Grand Prix in Hockenheim.

Het raceteam van Thierry Verhiest, de Oostendse Lotus verdeler, zette twee Lotus Exige V6 in. Zij treden aan in de Lotus Cup Europe V6, slechts één van de onderdelen van het algemene klassement dat ook nog een 2-Eleven Cup, een Open Class en een Production Class onderbrengt.

De Belgen deden het opnieuw verre van slecht. John Rasse (in een gloednieuwe Exige V6) zette in de kwalificatiezijn Lotus op een derde plaats, Verhiest liet een 8ste plaats noteren.
In race 1 moest Rasse een positie laten vallen, hij kwam als vierde over de lijn. Verhiest behield zijn 8ste plaats.

In race 2 deden ze beiden één positie beter. Rasse moest uiteindelijk de Hongaar Balogh voor zich dulden maar kon de Brit McInulty achter zich houden en scoorde zijn eerste podiumplek van het seizoen. Thierry Verhiest tikte aan als zevende. De zege in beide races was voor de Brit Steve Williams op een Evora GT4.

De volgende afspraak is er in het weekend van 19 en 20 mei, in het voorprogramma van de Truck Grand Prix op Paul Ricard.

 

(foto: lotuscupeurope.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De eindejaarsround-up: Thierry Verhiest
Zolder 24: In een notendop: Het voorprogramma
Zolder 24: In een notendop: De eerste races
In een notendop: De kwalificaties in Zolder