Home > #Hoofdnieuws > Alonso meteen met snelste ronde in Spa

Alonso meteen met snelste ronde in Spa

Tijdens de eerste vrije training van het FIA WEC in Spa zette debutant in de uithoudingsracerij Fernando Alonso meteen de snelste tijd neer (1:58.392). De #8 Toyota TS050 Hybrid (Alonso-Buemi-Nakajima) was iets meer dan 0,2 seconden sneller dan de #7 Toyota (Conway-Kobayashi-Maria Lopez). De derde tijd was voor de #3 Rebellion R13 – Gibson (Beche-Laurent-Menezes), bijna een halve seconde trager dan de snelste Toyota. Alledrie de wagens strijden in LMP1.  

De #1 Rebellion die André Lotterer deelt met Bruno Senna en Neel Jani, reed de vijfde snelste chrono in 1’59.681 en was daarmee net iets trager dan de #10 Dragonspeed BR1 – Gibson (Hedman-Hanley-Fittipaldi). De volledige top zeven bestaat uit LMP1. De twee Ginetta G60-LT-P1 – Mecachrome (#5 en #6) hebben problemen met hun geldschieter en zijn dus nog niet in actie gekomen.

Aston Martin neemt voorzichtige start

Snelste LMP2 en achtste algemeen is de #31 Dragonspeed Oreca 07 – Gibson (Gonzalez-Maldonado-Berthon) met 2’03.494 als snelste ronde. In LMGTE Pro was de #67 Ganassi Ford GT (Priaulx-Tincknell-Kanaan) het snelst in 2’15.014.

De #27 Aston Martin Vantage AMR van Martin-Lynn-Adam werd voorlaatste in de klasse met een snelste ronde in 2’17.993. Opvallend: de laatste LMGTE Pro is de andere Aston Martin, met oa. Nicki Thiim achter het stuur… In LMGTE Am was de #88 Dempsey-Proton Porsche 911 RSR (Al Qubaisi-Roda-Cairoli) het snelst.

De tweede vrije training staat om 16u25 op het programma.

You may also like
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
WRC 2023: Ogier in Mexico, Gap weer klaar voor Monte-Carlo
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen