Home > Circuit > Ook Stienes Longin in Fiesta Cup

Ook Stienes Longin in Fiesta Cup

Blijkbaar heeft de Belgische Fiesta Cup zijn goed nieuws opgespaard voor de maand mei, want na het nieuws over Philippe Huart, volgt nu nog een mooie naam die aan de start zal verschijnen: Stienes Longin. Longin junior doet het met Ford Feyaerts.

Stienes heeft met het Belcar Endurance Championship en de NASCAR Whelen Euro Cup dit jaar al een goed gevuld programma voor de boeg. Als regerend Junior-kampioen in het NASCAR Whelen Euro Cup viseert hij daar de top in de Elite 1. De Ford Fiesta Sprint Cup maakt zijn programma compleet.

“Ik kijk er naar uit”, klinkt het bij een enthousiaste Longin. “Mijn enige ervaring met een voorwielaandrijver dateert van de té kort uitgevallen rit in de TCR VW Golf GTi in 2016. Tussen de brute kracht van mijn NASCAR Chevrolet en de 150 paardjes van de Fiesta wordt het even aanpassen, maar net zoals in NASCAR ben ik geboeid door het aspect van strijden met gelijke wapens en close racing. Helaas laat de kalender mij niet toe de volledige Ford Fiesta Sprint Cup af te werken. Tijdens de openingsmanche van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup op Circuit Zolder rijd ik immers in het Franse Tours in de NASCAR Whelen Euro Cup en voor de finale op het Nederlandse TT Circuit Assen zit ik dan weer op Circuit Zolder in NASCAR Whelen Euro Cup!”

Om Stienes twee keer te vervangen zal vader Bert achter het stuur zitten van de Ford Feyaerts Fiesta ST-Line!

 “Het blijf in de familie”, lacht Tom Feyaerts. “Met de keuze voor Bert benadrukken wij tegenover onze klanten en sponsors nog meer de link met een lokaal duo. Uiteraard hoeven we Bert niet meer voor te stellen. Zijn palmares spreekt boekdelen!”

 

 

 

 

 

 

You may also like
WRC Zweden: zeven Belgen en weer een vloot WRC2-deelnemers
WRC 2023: wat u moet weten voor de start van het seizoen
Rally: Munster verdwijnt uit uitslag Jänner Rally
WRC: Grégoire Munster ‘Most Improved Driver of the Year’