Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Autosportliefhebbers, zet u schrap! Dit weekend gaan weer heel wat wielen aan het rollen zowel in het binnen- als in het buitenland.

Beginnen doen we met de aftrap van het World Endurance Championship in Spa. De vrije trainingen gaan reeds op donderdag door, en de zes uursrace wordt verreden op zaterdag. Onder andere Maxime Martin (Aston Martin) en André Lotterer (Rebellion LMP1) verschijnen er aan de start (voorbeschouwing LMP1 en LMP2, LMGTE, extra). Ook 39 Porsche rijden er in het voorprogramma de Porsche GT3 Cup Challenge.

In Brands-Hatch is de Blancpain GT Series toe aan zijn tweede Sprint Cupmanche. Aan de start zien we de leider in de volledige serie Dries Vanthoor met de #2 WRT Audi R8 LMS, alsook Frédéric Vervisch met de #17 WRT Audi. In het voorprogramma is ook de GT4 European Series toe aan hun tweede manche. Sven Van Laere (#11 Equipe Verschuur McLaren 570s), Nicolas Vandierendonck en Johan Vannerum (#30 Selleslagh Mercedes-AMG GT4), Ward Sluys (#31 Selleslagh Mercedes), Louis-Philippe Soenen (#32 Selleslagh Mercedes), Stéphane Lémeret (#37 3Y BMW M4 GT4) en Jamie Vandenbalck (#38 3Y BMW) vechten er voor het beste resultaat in de algemene klassering en in de Belgian GT4 Cup.

Verder schiet DTM uit de startblokken dit weekend, met in het voorprogramma wedstrijden van de Formule 4. Ook de bolides van TCR Europe (met Maxime Potty in een Comtoyou Golf) en GT Open komen in actie, samen op Paul Ricard, naast de Spaanse F3. In De VS is er IMSA in Mid-Ohio, met uiteraard Laurens Vanthoor in zijn Porsche.

Voor elk wat wils, dat geldt ook voor de rallyliefhebbers! Hoewel er geen rally in België plaatsvindt, zijn er ERC en Tour European rally met in in Roemenië Filip Pyck en Joachim Wagemans…

Er is ook nog plaats voor de derde manche van het VAS Slalomkampioenschap, in Zonhoven in het verre Limburg. Aan de andere kant van het land, in West-Vlaanderen, is er de drukbezette Short Rally van de Monteberg. De tweede manche van het VAS Rallykampioenschap ziet in Westouter een startveld van 164 rijders.

Foto © WEC

You may also like
In een notendop: GT en DTM
DTM Nürburgring: Müller slaat terug
In een notendop: DTM en ADAC GT
In een notendop: ADAC GT en DTM