Home > #Hoofdnieuws > Vettel zet Mercedes een hak in Baku

Vettel zet Mercedes een hak in Baku

Sebastian Vettel (Ferrari) was de snelste tijdens de kwalificaties voor de Grote Prijs Formule 1 van Azerbeidzjan. In Baku hield de Duitser zijn grote concurrent Lewis Hamilton en diens Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas achter zich.

Een weergaloze Kimi Raikkonen (Ferrari) leek in zijn laatste run in Q3 op weg naar de pole, maar maakte in de laatste echte bocht een foutje en start zondag slechts als zesde. In tegenstelling tot de concurrentie kwalificeerde de Fin zich in Q2 op de ultrazachte band, waardoor hij op zachter rubber aan de race zal beginnen.

Vettel bevestigde zijn goede vorm dankzij een derde pole position op een rij. Red Bull-rijders Daniel Ricciardo en Max Verstappen vertrekken als vierde en vijfde. Force India en Renault slaagden erin om met beide rijders tot in het derde kwalificatiegedeelte te geraken.

De positieve verrassingen in Baku waren enerzijds Williams, met een elfde plek voor Lance Stroll en een twaalfde tijd voor Sergey Sirotkin, en anderzijds Sauber, dat Charles Leclerc naar de veertiende positie zag rijden.

Ramp vermeden

Pierre Gasly kon in zijn Toro Rosso een ramp nipt vermijden, toen hij aan volle snelheid bijna op zijn teamgenoot Brendon Hartley knalde. Die laatste ging met een lekke band niet voldoende opzij en Gasly kon nog net voldoende uitwijken.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne mag dan wel een behoorlijk goed gevoel hebben in zijn Mclaren, een topresultaat zit er al het hele weekend niet in. Vandoorne kwam niet verder dan de zestiende plaats.

Foto © Ferrari

You may also like
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen meteen op pole voor seizoensopener
F1: Max Verstappen tekent bij EA Sports
Daytona 24: welke lessen trekken de constructeurs na de eerste race van het nieuwe tijdperk?