Home > #Hoofdnieuws > Tänak takes it all… in Argentinië

Tänak takes it all… in Argentinië

De Estse Toyota-rijder is oppermachtig in Argentinië. De volledige ochtendlus was voor de nummer drie in het WK. Hij won de drie proeven en leidt nu met 43 seconden bonus op Thierry Neuville, die een sterke wedstrijd rijdt.

Het is veelzeggend voor deze wedstrijd, Tänak die overal het snelste is, Neuville die met vertrouwen naar de tweede plaats is opgeschoven en Ogier die geen uitleg heeft, waarom hij voorlopig al bijna 2 minuten moet toegeven op de leider. “Het is bijzonder moeilijk met mist, maar ik heb echt alles gegeven. Eenmaal liep het bijna fout”, vertelde Neuville aan de finish van de 11de proef, de derde van de dag.

In die 11de proef ging Neuville voorbij aan Kris Meeke, die duidelijk last had van de moeilijke omstandigheden op grote hoogte. “Mist is één van de moeilijkste zaken in een rally, dan ben je niet met posities bezig”, aldus de Citroën-rijder.

Achter de top drie volgt Dani Sordo op een ‘eenzame’ vierde plaats, terwijl de strijd voor de vijfde plek erg intens is. Ogier heeft maar een handvol seconden bonus op Mikkelsen en Evans, al zal die laatste zijn kopman mogelijk niet mogen aanvallen.

Tussenstand na KP11:

1. Tänak 2u12m 26.4sec 2. Neuville +43.1sec 3. Meeke +51.3sec 4. Sordo +1m 08.6sec 5. Ogier +1m 49.6sec 6. Mikkelsen +1m 55.8sec 7. Evans +2m 00.5sec

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50